سخن تجربه گران مرگ در ترازوی تعالیم دینی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین
- کد COI اختصاصی: NDECONF01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 79
نویسندگان
استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
استادیار، گروه معارف اسلامی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان، سمنان، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: در آستانه مرگ، ارتباط انسان با این جهان در شرف قطع شدن و پیوستن به عالمی دیگر است، این حالت معمولا ادامه یافته و برای همیشه ارتباط با دنیای مادی قطع می گردد، موارد محدودی نیز شخص به زندگی عادی برمی گردد. در این افراد مشاهداتی دارند مانند احساس خارج شدن از کالبد ، مشاهده جزئیاتی که در این حالت برای بدن آن ها اتفاق افتاده، دیدار عزیزانی که پیشتر فوت کرده اند، رد شدن زندگی گذشته از جلو چشمشان و .... در سالهای اخیر با برنامه «زندگی پس از زندگی» سیمای جمهوری اسلامی، موضوع جدی تر شده یکی از پرسش ها این است: آیا این مسائل با آنچه از معصومین(ع) برای حالت احتضار نقل شده هماهنگی دارد؟ آیا می توان گفت این مشاهدات واقعیت های عملی سخنان اهل البیت(ع) است ؟ روش تحقیق: پژوهش حاضر توصیفی تحلیلی است که با مراجعه به منابع اسلامی و استناد به آیات و روایات و تطبیق آن با مشاهدات افراد انجام شده است. یافته ها : مسائل و حالات دیده شده در تجربه گران مرگ، با متون دینی تطابق فی الجمله دارد و روایات موارد متعددی از مدعی آنها را تایید می کنند. نتیجه: می توان روایات رسیده از معصومین(ع) را دلیل بر صحت مدعای این افرای و تخیلی نبودن آن ها دانست، و از این مشاهدات برای اصلاح، هدایت و تربیت افراد بهره گرفت.نتیجه: بسیاری از جزییات تجربیات نزدیک به مرگ با تعالیم دینی هماهنگ است یا لااقل با آنها منافاتی ندارد.کلیدواژه ها
تجربیات نزدیک به مرگ، تعالیم دینی، قرآن، احادیث دینیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.