اضطراب مرگ: یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین
  • کد COI اختصاصی: NDECONF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هانیه اوجاقی زاده

کارشناس ارشد روان شناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

علی قائمی

هیئت علمی دانشگاه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

مقدمه: مرگ، همواره به عنوان یک دغدغه بنیادین بشری، همواره به عنوان نیرویی محوری در پشت بسیاری از فعالیتهای خلاقانه و پژوهشهای فلسفی عمل کرده است. مرگ یک پدیده ناشناخته و تجربه نشده برای بشریت است. این ناشناختگی میتواند منشا برانگیختگی اضطراب به مرگ باشد.این مقاله به شناسایی ویژگی های تعریف کننده، پیش نیازها و پیامدهای مفهوم اضطراب مرگ می پردازد. روش تحقیق: با بررسی سیستماتیک ادبیات مربوط به اضطراب مرگ در بازه زمانی ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ (۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳) ، مقالات خلاصه و کدگذاری شدند.یافته ها: تحلیل داده های استقرایی منجر به شناسایی ویژگی های تعریف کننده (احساس، شناختی، تجربی، رشدی، شکل گیری اجتماعی-فرهنگی و منبع انگیزش)، عوامل موثر بر شکل گیری اضطراب مرگ (محیط های استرس زا و تجربه شرایط غیرقابل پیش بینی، تشخیص بیماری تهدیدکننده حیات یا تجربه یک رویداد تهدیدکننده حیات، و تجربیات مرگ و میر) و پیامدها (تظاهرات سازگار و ناسازگار) شد. نتایج این پژوهش اهمیت دارند زیرا مطالعات سیستماتیک کمی در زمینه اضطراب مرگ در ادبیات پژوهشی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی وجود دارد.نتیجه: نیاز به توجه بیشتر به اضطراب مرگ در محیطهای مراقبت حاد که بر درمان فعال و مدیریت درمانی تمرکز دارند، احساس میشود. همچنین شناسایی اهمیت اضطراب مرگ به عنوان یک پدیده مهم در میان افراد سالم نیز ضروری است .

کلیدواژه ها

اضطراب مرگ؛ مرگ؛ کادر درمان؛ تحلیل مفهومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.