استفاده از هدفون و موسیقی؛ یک تجربه کاربردی برای بیماران قبل از مرگ
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: تبیین و بررسی تجربیات نزدیک به مرگ از منظرپزشکی، روانپزشکی، فلسفی و دین
- کد COI اختصاصی: NDECONF01_003
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 79
نویسندگان
دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
کارشناس ارشد پرستاری مراقبت های ویژه، بیمارستان بنت الهدی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
چکیده
مقدمه: عملیات احیای قلبی ریوی(Cardio Pulmonary Resuscitation) به عنوان یک مهارت عمومی، یکی از بزرگترین اختراعات تاریخ پزشکی و مداخله ای سریع و فوری در جلوگیری از مرگ یا به تعویق انداختن آن در فردی است که به طور ناگهانی دچار ایست قلبی شده است. یکی از بخش هایی که در آن احیای قلبی ریوی به وفور اتفاق می افتد، بخش اورژانس هر بیمارستان است. از طرفی به علت تعدد پرسنل تیم احیا، حضور رده های مختلف پزشک، پرستار و نیروهای خدماتی در اتاقی تحت عنوان اتاق احیا، تعداد بالای بیماران این بخش ها، رفت و آمدهای فراوان در این بخش، بیماران در این شرایط تحت عملیات احیای قلبی ریوی قرار می گیرند که لازم است مراقبتهای ویژه ای در مورد آنان اعمال گردد.روش تحقیق: آزمایشگاهی و برسی موردی بیماران در حال احیا.در بخشهای مراقبتهای ویژه.یافته ها: فارغ از اینکه بیمار تحت احیا چه کسی باشد، ممکن است لحظات قبل مرگ خود را تجربه کند. اما نکته ای که در این بین وجود دارد این است که این بیماران آخرین حسی را که از دست می دهند، حس شنوایی است و از آن به عنوان با وفاترین حس یاد شده است، حال ممکن است کادر درمان که بر بالین بیمار حاضر هستند، با عنایت به شرایط خاص بخش اورژانس که به آن اشاره شد، علاوه بر صحبت در مورد نحوه انجام عملیات احیا، تزریق داروها و اقدامات درمانی لازم، در مورد مسائلی صحبت کنند که برای بیمار خوشایند نباشد. بنابراین با الهام از این موضوع که با وفاترین حس، حس شنوایی است، به عنوان یه تجربه عملی و کم هزینه ، می توان برای این بیماران از یک هدفون استفاده کرد و به طور مثال آیاتی از قرآن کریم که الهام بخش دل هاست و یا از آهنگ بی کلام و دلنشین استفاده کرد نتیجه: بیمارانی که عملا ممکن است مرگ را تجربه کند، اما حس شنوایی او هنوز وجود دارد، خوب است به جای شنیدن کلماتی که شاید برای او خوشایند نباشد، آیات قرآن کریم و یا آهنگ های موسیقی بی کلام آرامبخش را بشنود. این امر می تواند به عنوان یک تجربه قبل از مرگ برای بیماران در حال احیا قلبی و ریوی بخش های اورژانس و ویژه، اقدام مفید و کاربردی باشد.کلیدواژه ها
احیای قلبی، تجربیات نزدیک به مرگ، موسیقی،آیات قرآنمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.