جستاری نو در تبیین مصادیق حقوق مالی زوجه بر مبنای اصل برابری زوجین در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF12_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه عبدی نژادلیفکوئی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

فاطمه اسدی نژادطاهرگورابی

فارغ التحصیل کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

چکیده

در نظام حقوق مالی، اسلام به دلیل اهمیت نقش خانواده در تحقق اهداف، مصالح فردی، اجتماعی و جایگاه محوری زن در آن، حمایت از حقوق زنان به شکلی است که تمام ابعاد زندگی ایشان را در بعد طبیعی، انسانی و معنوی شامل میشود. از جمله حقوقی که در این زمینه مورد نظر است حقوق مالی است که بعد از ازدواج برای زوجه در قالب حقوق مالی زوجین تحقق می یابد. آنچه در این پژوهش هدف اصلی را تشکیل می دهد توجه به حقوق مالی زوجین بر اساس اصل برابری در حقوق مالی است این پژوهش به روش تحلیلی- توصیفی به بررسی جایگاه اصل برابری حقوق مالی زوجین در حقوق ایران می پردازد. در این راستا نتایج پژوهش بیانگر این موضوع است که در حقوق ایران که از اسلام تاثیر پذیرفته است در راستای اجرای اصل برابری، حقوقی مانند ، نفقه، مهریه، اجرت المثل ایام زوجیت، ارث و مواردی از این دست در نظر گرفته شده است که با وجود در تاکید بر برابری در جامعه در دل خود تناسب و عدالت را برای هر کدام از زوجین با توجه به تفاوتهایی که دارند فراهم نموده است.

کلیدواژه ها

حقوق مالی، حقوق زوجین، اصل برابری، حقوق ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.