بررسی حقوقی بیع وکالتی در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF12_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد فلاح محرمانی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد لاهیجان

مریم محمدی ویسرودی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد لاهیجان

چکیده

افراد جامعه در رویه معاملاتی، برای اجرای قراردادها ، خود را محدود به استفاده از قالب های پیش بینی شده قانونی نمی کنند و در بسیاری از موارد بنا به دلایل مختلفی، چون فقدان کارایی مناسب عقود و چارچوبهای سنتی را تغییر می دهند و اعمال حقوقی خود را با اقدامات مشابهی انجام داده و سعی در مرتفع نمودن این مشکلات دارند. در همین راستا پیش می آید که در عقد وکالت اراده باطنی افراد چیزی غیر از انعقاد وکالت می باشد و طرفین در پی تحقق امری دیگر می باشند و بیع وکالتی را می توان به عنوان نمونه بارز این موضوع تلقی نمود. در واقع این نوع از وکالت جانشینی برای بیع محسوب می شود که البته با چالشهایی همراه است. ضمن آنکه در ماهیت و صحت و عدم صحت آن در میان حقوقدانان اختلافات زیاد وجود دارد که بیشتر ناشی از سوء استفاده از این نهاد حقوقی می باشد.

کلیدواژه ها

وکالت، بیع، بیع وکالتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.