معرفی و کاربرد فناوری نانو در زمین شناسی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE02_064
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8399
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سهرابی ملایوسفی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر- دانشکده علوم- گروه زمین شناسی

نرگس بهزاد

گروه پژوهشی زمین کاو

چکیده

فناوری نانو هنر و علم دستکاری و بازچینی اتم ها برای ساخت مواد، ابزارها و سیستم های مفید در مقیاس یک میلیاردم متراست.نانو ذرات طیف وسیعی از علوم و فنون پیشرفته از جمله ابزار دقیق، الکترونیک، بیوتکنولوژی، پزشکی، دارویی و مواد زیست محیطی و000 را در بر مِگیرد. در این مقاله به بررسی کاربرد فناوری نانو در علم زمین شناسی پرداخته ایم که سرفصل نوینی را در دیدگاه و زندگی انسان صنعتی می گشاید. مهمترین کاربرد های فناوری نانو در زمین شناسی را به شرح زیر میتوان نام برد: 1) کاربرد فناوری نانو در محیط زیست : تصفیه آب آشامیدنی و شیرین نمودن آب که با استفاده ازنانوفیلترها با قیمت تمام‌ شده و انرژی مصرفی کمتر همراه است. 2) نانو لوله های کربنی و کاربردهای آن در صنایع نفت و انرژی 3) کاربرد فناوری نانو در حفاری چاههای نفت - کاربرد نانو ذرات در سیمان کاری بین لوله های جداری و دیوار چاه - کاربرد نانو افزودنی ها در گل حفاری - کاربرد نانو سنسورها در اندازه گیری حین حفاری - کاربرد نانو کامپوزیت های فولادی در جداره چاه های نفتی - کاربرد پوشش های نانو کامپوزیتی در مته های حفاری 4) نانو ذرات سرامیکی : به سرامیک های اکسید فلزی نظیر اکسیدهای تیتانیوم، روی، آلومینیوم، آهن و سیلیکاتی که عموماً به شکل ذرات نانو در مقیاس خاک رس هستند، تقسیم می شود. قابلیت نانو تکنولوژی حداقل این توان وپتانسیل را به صنایع مختلف می بخشد که بتوانند علاوه بر تولید محصولات و فرآورده هایی با کیفیت برتر و کارآمدتر شاهد کاهش آلودگی های صنعتی، تخریب محیط زیست، آلودگی هوا و آب و ... باشیم. همچنین بهره برداری از گونه های قابل بازیافت انرژی مانند انرژی خورشیدی، انرژی گرمایی زمین و یا حتی انرژی حاصل از انفجار هسته ای بصورت عملی و اقتصادی از طریق این علم انجام پذیر خواهد شد.

کلیدواژه ها

نانوذرات سرامیکی – نانوفیلترها - خاک رس – محیط زیست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.