حقوق بشر در گفتمان مهدویت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: همایش ملی مهدویت، انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی
  • کد COI اختصاصی: MEETNES01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 59
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی اسمعیلی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

چکیده

حق واژه ای عربی است که معادل آن در زبان فارسی هستی پایدار است . تعریف استوار یک نظام حقوقی آن است که هم از زیرساز داخلی آن نظام ، و هم از زیر ساز های فاعل و غایی اش خبر دهد.در اعلامیه جهانی حقوق بشر تنها حقوق انسان را بیان داشته است در حالیکه انسان دارای تکالیفی نیز می باشد.حق و تکلیف از هم جدا شدنی نیستند. مهدویت در اندیشه شیعه ، آرمان همه انبیاء و هدف والای اولیای الهی است ، در عصر ظهور هیچ فردی از شمول حقوق بشر خارج نیست و خواسته انسانها با مذاهب گوناگون در قالب الهام فطری است . اصطلاح حقوق بشر نسبتا جدید است و فقط پس از جنگ جهانی دوم و تاسیس سازمان ملل متحد وارد محاورات روزمره شد. و ابزاری سیاسی برای فشار کشور های غربی بر دیگر کشور ها ا ست .در اندیشه اسلامی بعد از ظهور ، گفتمان مهدویت حقوق ب شر بدون تبعیض به دست موعود مورد انتظار همه ادیان محقق خواهد شد. احیای حقوق بشر همواره یکی از دغدغه های مهم ادیان و مکاتب و دولت ها و سازمان های بین المللی بوده است . حقوق ب شر ا سلامی مبتنی بر مبانی ا صیلی ا ست که تمایلات شخ صی و نف سانی در آن راه ندارد. حقوق بشر اسلامی مبنایی برای نظریه حقوق بشر ارائه می دهد که از قانونی برتر از قانون بشری نشات می گیرد و سرچ شمه آن خداوند متعال ا ست . مهمترین انگیزه تدوین اعلامیه حقوق ب شر ا سلامی تحقق ارزش های شریعت جاودان اسلامی است .پیامد های مادی و اومانیستی اعلامیه جهانی حقوق بشر ، عبارت است از : غفلت از مبداء هستی و دوری از خدا ، غفلت از معاد و فرجام باوری و لذت گرایی مادی و دنیوی کاستی های بنیادین اعلامیه جهانی حقوق بشر عبارت است از: گسستن از فطرت ، غفلت از رابطه انسان و جهان آفرینش ، غفلت از رابطه انسان با خداوند.

کلیدواژه ها

حقوق بشر ، حقوق بشر اسلامی ، گفتمان مهدویت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.