ارزیابی آسیب پذیری دال تخت بتنی دارای بازشو با در نظر گرفتن روشهای مختلف تقویت تحت بار انفجار

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس ملی بتن و بیست و دومین همایش روز بتن، بزرگداشت استاد احمد حامی
  • کد COI اختصاصی: NCCICI16_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 20
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدکیوان لطیفی

کارشناس ارشد عمران- سازه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غر ب

جوانا احمدپناه

دانشجوی کارشناسی مهندسی عمران دانشگاه تهرا ن

چکیده

به دلیل خطر روزافزون و خسارت های سنگین وقایع تروریستی ، شناخت پدیده انفجار و بررسی رفتارسازه ها و راه های تامین پایداری آن ها در برابر انفجار از ضرورات امروز جهان است. در بین سازه های بتنی استفاده شده برای مقابله با نیروی انفجار، پوسته ها و دالهای بتنی از پرطرفدارترین المانهای استفاده شده می باشند؛ که از مهمترین آنها می توان به سازه صفحه ای نیروگاه های اتمی و سقفهای بتن آرمه در ساختمان ها اشاره کرد.پس از تولد تکنولوژی انفجار، آزمایشات و تحقیقات بسیاری توسط مهندسان و دانشمندان بر روی مصالح و بارهای انفجاری انجام شده است. فولاد و بتن نیز به عنوان متداولترین مصالح عمرانی به دلیل اهمیت و گستردگی استفاده در پروژه های عمرانی بخش عمده این تحقیقات و پژوهش های انفجاری را به خوداختصاص داده اند. در این مطالعه به بررسی ارزیابی آسیب پذیری دال تخت بتنی دارای بازشو با در نظر گرفتن روشهای مختلف تقویت تحت بار انفجار پرداخته شده است. بدین منظور در ابتدا یک نمونه دال بتنی با نرم افزار آباکوس صحت سنجی شد و در ادامه با در نظر گرفتن بازشو با ابعاد مختلف با سه روش مختلف مقاوم سازی با ورق CFRP ، ورق فولادی و آرماتور قطری تحت بار ۰.۱۳ کیلوگرم در فاصله ۰.۳ متری از دال مورد تجریه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که در حالت بازشو مربعی با ابعاد ۴۰۰ میلیمتر در حالت بازشو در وسط به ترتیب حالت تقویت با آرماتور قطری و تقویت با نوار افقی و قائم ورق فولادی دارای بهترین و بدترین عملکرد در کاهش آسیب دیدگی در بین حالت ها را داشته و در حالت بازشو مربعی با ابعاد ۴۰۰ میلیمتر در حالت بازشو در کنار به ترتیب حالت تقویت با نوار افقی و قائم ورق فولادی و تقویت با نوار افقی و قائم ورق CFRP دارای بهترین و بدترین عملکرد در کاهش آسیب دیدگی در بین حالت ها را داشته است.

کلیدواژه ها

آسیب پذیری ، دال تخت بتنی ، بازشو ، تقویت، بار انفجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.