تعاملات خانواده و نظام اموزشی در پرورش رشد استعداد های تحصیلی دانش اموزان سراسر کشور

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH03_1575
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 60
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا نظری

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی رشته تحصیلی ارشد آموزش وپرورش ابتدایی

چکیده

مقاله حاضر از نوع توصیفی و از لحاظ گردآوری اطلاعات از نوع کتابخانه ای است که با توجه به نظرات اندیشمندان این عرصه به رشته تحریر در آمده است. هدف از نگارش این مقاله بررسی تعاملات خانواده و نظام اموزشی در پرورش رشد استعداد های تحصیلی دانش اموزان سراسر کشور میباشد. رابطه خانه و مدرسه تعاملی دوطرفه است. هر دو نهاد تربیتی باید به نقش خود عمل کنند تا تعلیم و تربیت ثمر بخش شوند. وجود معلمان با صلاحیت در مدارس خلاء وجود پدر و مادر را پر نمی کند و وجود والدین توانا وقابل نیز نمی تواند جای مدرسه را بگیرد همکاری و هماهنگی این دو نهاد مهم در یک برنامه واحد و منسجم می تواند ثمربخش باشد. شکل گیری شخصیت و چگونگی رشد روانی کودکان بیش از همه در گرو عملکرد خانه و مدرسه است . این دو نهاد اجتماعی است که بزرگترین مسئولیت را در رشد و تکامل شخصیت کودکان برعهد دارند. وقتی که رفتار معلمان و اولیای مدرسه و نیز رفتار پدر و مادر و اولیای خانواده باموازین تعلیم وتربیت و روانشناسی کودک و رشد او مطابقت نداشته باشد، سلامت روانی و اجتماعی کودکان به مخاطره می افتد. پس در پرتو همدلی و همسویی این دونهاد مهم آموزشی و تربیتی یعنی خانه و مدرسه، بسیاری از مشکلات و تنگناهای نظام تعلیم و تربیت حل خواهد شد . نهاد خانواده و آموزش و پرورش باید دائما با یکدیگر ارتباط داشته باشند تا بتوانند مشکلات و مسائل دانش آموزان را با همکاری یکدیگر برطرف سازند تا زمینه پیشرفت تحصیلی هر چه بیشتر دانش آموزان را فراهم سازند . به طور کلی میزان پیشرفت یا افت تحصیلی بیانگر کارایی یا عدم کارایی نظام آموزش و پرورش است . بنابراین برای این که میزان کارایی نظام آموزش و پرورش را هر چه بیشتر کنیم باید زمینه را برای پیشرفت هرچه جنسی و روانشناختی بیشتر دانش آموزان فراهم آوریم که یکی از عواملی که بیشترین تاثیر را در ایجاد زمینه های مساعد دارد نهاد خانواده است که این نهاد با ایجاد محیط آرام و توجه و نظارت کافی بر فرزندان و تامین دانش آموزان از لحاظ اقتصادی و اجتماعی زمینه را برای پیشرفت تحصیلی هر چه بیشتر آنها فراهم سازند. در نهایت، تعامل موثر بین خانواده و مدرسه می تواند به عنوان یک جاده دوسویه، به بهبود کیفیت آموزش و پرورش و رشد سالم – کمک کند.

کلیدواژه ها

معلم،شاگرد،اولیا،پیشرفت تحصیلی،تشویق

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.