الگوی طراحی شهرهای جدید به شیوه ایرانی_اسلامی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: همایش ملی معماری پایدار و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: SAUD01_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1517
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشته احمدی

هیات علمیدانشکده هنر و معماری،دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

سید علیرضا احمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران

امید خواجه

دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان

چکیده

اسلام تاکید خاصی برفرم و طراحی شهردارد که این امرباعث کارایی و پاسخگویی بیشترشهر درمواجهه با نیازهای اجتماعی اقتصادی و فرهنگی جامعه میشود شهراسلامی منطق اجتماعی اقتصادی و فرهنگی دراستخوان بندی فضایی طرح و کاربری دارد و به راحتی میتواند باعملکردهای جدید تطبیق پیدا کند و همخوانی خود را با محیط طبیعی مذهبی و اجتماعی - فرهنگی حفظ کند دراین میان باتوجه به تاریخ کهن و دینی مردم ایران درشهرهای اصیل ایران می توان کمال هماهنگی و یکپارچگی اجزایی مانند مسجد مدرسه بازارومیدان را درهیئت یک کل واحدبه چشم دید شناخت این ارزشها و مولفه های اسلامی ایرانی و انعکاس آ«ها درکالبد شهر میتواند برای برنامه ریزی و طراحی شهرهای جدید درسهای اموزنده ای به دنبال داشته باشد و ازبروز بحران های اقتصادی اجتماعی و هویتی جامعه شهری که تاحدودزیادی ریشه درویژگیهای ریخت شناسی شهرهای کنونی دارد جلوگیری نماید هدف اصلی این مقاله پاسخگویی به دو سوال اساسی است شهرهای جدید ما تاچه حد سرزندگی و پاسخ دهندگی شهرهای اسلامی ایرانی سنتی را منعکس می کنند؟ و الگوی طراحی شهرهای جدید به شیوه های ایرانی اسلامی به چه نحوی است؟ برای این منظور با روش تحقیق توصیفی تلحیلی ضمن تعریف شهراسلامی عناصر و مولفه های اصلی آن به تحلیل وضعیت کنونی شهرها و مقایسه آنها با شهرهای ایرانی اسلامی کهن پرداخته و نحوه انعکاس و روزامدی ارزشهای حاکم برآنها درطراحی شهرهای جدید اینده ارایه میشود.

کلیدواژه ها

شهراسلامی، طراحی شهرهای جدید، اسلام/شیوه ایرانی - اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.