بررسی خصوصیات ژئوتکنیکی و زمین شناسی ساختگاه سدارداک

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دومین همایش زمین شناسی کاربردی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CAGE02_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علو

محمد غفوری

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی مشهد

علی ارومیه ای

دانشیار گروه زمین شناسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

ساختگاه سد ارداک در حدود 70 کیلومتری شمال غربی شهر مشهد ، در طول جغرافیایی /24 و 029 و عرض جغرافیایی /46 و 036 بر روی رودخانه ارداک که یکی از سرشاخه های فرعی کشف رود است، در نظر گرفته شده است. تنگه محل سد در یال جنوبی تاقدیس میانمرغ و مخزن سد در نزدیکی هسته و دماغه تاقدیس میانمرغ قرار داده محور تاقدیس از بخش های انتهایی مخزن با امتداد تقریباً شرقی ـ غربی می گذرد. بر اساس مطالعات انجام شده محدوده محل طرح در حوضه رسوبی کپه داغ قرار دارد. از جمله سازندهایی که در محدوده طرح گسترش دارند می توان به سازندهای چمن بید و مزدوران اشاره نمود. در مخزن سد سازندهای چمن بید شامل مارنهای لامینه و مارنهای آهکی لایه نازک تیره رنگ و محور سد نیز رسوبات سازند مزدوران با تناوب مارن آهکی و آهک گسترش داند. از نظر زمین ساختی نیز تعدادی گسل و چند سیستم درزه ، خصوصیات ژئومکانیکی ساختگاه سد را تحت تاثیر قرار داده اند. در این مقاله علاوه بر بررسیهای زمین شناسی و زمین ساخت محل سد ، خصوصیات ژئوتکنیکی توده سنگ ساختگاه سد نیز بررسی شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که ارتباط تقریباً خوبی میان پارامترها فیزیکی و مکانیکی وجود دارد.

کلیدواژه ها

زمین شناسی ، ژئوتکنیکی ، زمین ساخت، ژئومورفولوژی ، ساختگاه سد ارداک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.