بررسی سیستم ساختمانی سبک فولادی در دستیابی به ساختمان های پایدار

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بنای ماندگار
  • کد COI اختصاصی: BANA01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسن فلاح

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز

فروغ سلمان پور

دانشجوی کارشناسی ارشدمعماری

چکیده

با پیشرفت علم، دانش ساختمان سازی نیز روزبه روز در حال توسعه و پیشرفت است، به دنبال آن ما شاهد ارائه ی سیستم های جدید ساختمان سازی می باشیم که در تمام آنها هدف، دستیابی به سیستم هایی سبک و در عین حال سازگار با محیط زیست می باشد. مسئله دیگری که در این زمینه اهمیت دارد، هماهنگ سازی سیستم های ساختمان سازی با تولیدات صنعتی است، چرا که با صنعتی سازی ساختمان هم سرعت و دقت عملیات ساختمان سازی افزایش می یابد و هم میزان تولید ضایعات در سایت کاهش می یابد. یکی از سیستم-های ساختمانی که در راستای این اهداف در چند سال اخیر در ایران مطرح گردیده است، سیستم ساختمانی سبک فولادی می باشد. این سیستم ساختمانی که توسط قطعات سبک فولادی، پانل گچی و پشم سنگ اجرا می گردد، دارای کاربرد گسترده ای در آمریکا، استرالیا و ژاپن می باشد. سیستم ساختمانی سبک فولادی اغلب دارای دیوار باربر بوده و سقف ها نیز می توانند به کمک پروفیل های سبک فولادی، ورق های فولادی و بتن پوششی اجرا گردند. قطعات فولادی سرد نورد شده که اجزای تشکیل دهنده این سیستم محسوب می شوند، می توانند با سایر سیستم های ساختمان سازی نیز ترکیب شوند. در این مقاله به معرفی این سیستم ساختمانی و فواید آن در دستیابی به ساختمان های پایدار، پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

فناوری های نوین ساختمانی، سیستم ساختمانی سبک فولادی، ساختمان های پایدار، مصالح قابل بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.