تاثیر تفکر طراحی خلاقانه بر محصولهای نوآورانه شهرداری

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در ساخت و ساز و سیستم های هوشمند شهری
  • کد COI اختصاصی: BTCONF06_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 119
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا دانش مقدم

کارشناس بودجه و اعتبارات شهرداری مشهد، ایران.

تکتم محمدزاده

کارشناس اداری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، ایران

فاطمه شاکری

کارشناس اداری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، ایران

ساره حقدادی پیشبر

کارشناس اداری سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، ایران

چکیده

تفکر طراحی روشی مبتنی بر راه حل است که توسط طراحان برای رسیدگی به مسائل و مشکلات استفاده می گردد. به عقیده نظریه پردازان در این زمینه ،پیش از ساخت یک محیط خلاق، لازم است موانعی که بر سر راه آن قرار دارد، برداشته شود. یک ارتباط قوی بین برنامه ریزی -کالبدی و مدیریت شهر خلاق وجود دارد و افراد خلاق نیاز به فضایی برای زندگی ، کار الهام بخشی و نمایش کارهای خود دارند. یکی از کمبودهای اساسی که در شهرهای امروزی احساس می شود جای خالی فضاهایی برای جذب و نگاهداشت گروههای شهری خلاق می باشد. فضاهایی که در دو سو بتوانند هم ، محلی برای بروز خلاقیت شهروندان بوده و هم به عنوان فضایی برای تعاملات و فعالیت های دانش محور و خلاقانه در شهر در جهت جذب افکار نوآورانه شهروندان نقش آفرینی نمایند. اگر بتوان در شهر پیامد نوآوریهای ایجاد شده در سازمانهای مدیریتی را شناسایی کرد و برای پیادهسازی آنها به گونه ای تشویق کرد که افراد در برابر دگرگونی ها واکنش کارآمدتری نشان دهند (هم از لحاظ ساخت و کارکرد و هم از لحاظ محیط بیرونی ) کیفیت زندگی شهروندان پایدارتروبالندهتر خواهد بود. در این پژوهش سعی بر آن است تا تاثیر تفکر طراحی خلاقانه بر محصولهای نوآورانه شهرداری ضمن تبیین نقش خلاقیت و نوآوری در سازمانهای مرتبط با مدیریت شهری، به ارائه توضیحاتی پیرامون چگونگی ایجاد بستری جهت تبلور ایدههاونوآوری در سازمانهای مربوطه ارائه شود.

کلیدواژه ها

نوآوری، مدیریت شهری، شهرداری، سازمان خلاق، تفکر طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.