بازآفرینی بافت های فرسوده شهری با رویکرد جذب اعتماد و مشارکت شهروندی (نمونه پژوهش : شهرک سعدی شیراز)

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی فناوری های نوین در ساخت و ساز و سیستم های هوشمند شهری
  • کد COI اختصاصی: BTCONF06_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 134
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید رحمانی

لیسانس تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی - معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز

مهران باقری

لیسانس عمران - سازمان عمران و بازآفرینی شهرداری شیراز

مجید باقری

لیسانس مکانیک سیالات- معاونت خدمات شهری شهرداری شیراز

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی رابطه بین بعد مشارکت از سرمایه اجتماعی با بازآفرینی بافت فرسوده شهری می باشد. علت این انتخاب آن است که هم اکنون شهرهای جدید و مساله برنامه ریزی آن ها از چالش های اصلی نظام برنامه ریزی شهری و منطقه ای کشور می باشد .بدین ترتیب در این پژوهش هدف اصلی ، بررسی ارتباط بین سرمایه اجتماعی و بازآفرینی شهری می باشد .بعد ذهنی کیفیت زندگی شهری مترادف با میزان رضایتمندی، اعتماد و مشارکت شهروندان از عوامل مختلف موثر در همراهی با ابعاد پروژه های شهری مانند عوامل کالبدی، اجتماعی ، اقتصادی و غیره می باشد. نتایج حاصل از این پژوهش وجود ارتباط بین میزان سرمایه اجتماعی و مشارکت در بازآفرینی شهری را تایید می نماید .همچنین ارتباط قابل ملاحظه ای نیز اعتماد و مشارکت شهروندی دیده شد . بدین ترتیب میتوان اظهار داشت که توجه به ابعاد اجتماعی و برنامه ریزی جهت ارتقاء سرمایه اجتماعی با توجه به تاثیر مثبت بر موفقیت بازآفرینی شهری می تواند به عنوان یک راهکار برنامه ریزانه در نظام برنامه ریزی بافت های فرسوده به کار گرفته شود .هرچند این نتیجه به لحاظ علمی قابل تعمیم به شهرهای دیگر نیست ، لیکن با توجه به مشابهت های زیاد بین شهرهای جدید ایران، می توان انتظار داشت که این نتیجه در جاهای دیگر نیز تکرار شود.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی ، اعتماد اجتماعی ، مشارکت شهروندی، بافت های فرسوده، بازآفرینی شهری، بافت فرسوده شهرک سعدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.