واحدهای همسایگی پایدار، راهی بسوی ساخت و ساز پایدار محلهای
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی بنای ماندگار
- کد COI اختصاصی: BANA01_010
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1257
نویسندگان
پژوهشگر دوره دکتری و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
دانشجوی کارشناسی ارشدطراحی شهری
چکیده
مقاله حاضر سعی کرده است که اهمیت ساخت و ساز واحدهای همسایگی را در یک رویکرد فرهنگی به طراحی شهری و در دستیابی به توسعه پایدار محلهای و به تبع آن توسعه پایدار شهری، مورد تأکید قرار دهد. اهداف این پژوهش شامل: 1- بررسی نقش واحدهای همسایگی در سیستم شهری، مورد کنکاش قرار دادن آن از دیدگاه برنامهریزی شهری، بررسی علت نیاز به آن در شهر امروزی و همچنین بررسی نقش آن در محیط شهری آینده، با توجه به رویکردهای اخیر. 2- تبیین رابطه بین پایداری در ساخت وسازهای واحدهای همسایگی و توسعه پایدار محلهای و به تبع آن توسعه پایدار شهر. روش پژوهش حاضر، توصیفی – تحلیلی است و مهمترین نتایجی که از آن بدست میآید، بقرار ذیل میباشد: 1- توسعه پایدار شهری بدون بنیان نهادن پایههای خود بر شالوده ساخت وسازمحلات، در نیل به اهداف خود با مشکل مواجه خواهد شد و این، محلات شهری هستند که به عنوان اهرم تعادل و توازن شهر، ایفای نقش مینمایند. 2- منطبق کردن واحدهای مسکونی با اصول واحدهای همسایگی و برنامهریزی این واحدها بر مبنای این اصول و معیارها، البته با اقتباس، نه تقلید صرف الگوی غربی آنها، میتواند به عنوان یکی از راهحلهای پیشنهادی برای خارج کردن محلات شهری، از حالت رکود و رخوت و تزریق سرزندگی و نشاط،بهاین، مهمترین عناصر شهری باشد. 3- واحدهای همسایگی برای نیل به موفقیت، باید با ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... هر کشور و یا مکان، وفق داده شوند و قبل از طراحی کالبدی آنها، باید در آنها طراحی فرهنگی صورت پذیرد.کلیدواژه ها
واحدهای همسایگی، توسعه پایدار، ساخت وساز محله، طراحی فرهنگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.