بررسی نگرش کارکنان سازمان آتش نشانی نسبت به مفهوم ایمنی شغلی با استفاده از روش SAQ( مطالعه موردی : سازمان آتش نشانی کرج )
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: بیست و یکمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMCCONF21_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 67
نویسندگان
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران
چکیده
همانطور که میدانیم نگرش مثبت کارکنان نسبت به مسائل ایمنی میتواند ارتباط مستقیمی با افزایش سطح ایمنی در محیط کار داشته باشد و همچنین افزایش رفتارهای ایمن کارگران باعث کاهش حوادث محیط کار خواهد شد. نکته دیگر اینکه بررسی نگرش ایمنی کارکنان در محل کار می تواند در شناسایی علل زمینه ای اقدامات ناایمن نیز بسیار مفید باشد. بنابراین آگاهی از نگرش ایمنی برای مدیران تمامی سازمان ها بسیار مهم است، زیرا می توان رفتار ایمن کارکنان را از آن پیش بینی کرد. هدف کلی این تحقیق تعیین سطح نگرش ایمنی کارکنان شهرداری کرج و ارزیابی عوامل موثر بر آن می باشد. تحقیق حاضر توصیفی و تحلیلی است. نمونه شامل ۱۷۸ نفر می باشد که توسط روش مورگان انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این تحقیق شامل پرسشنامه سنجش نگرش و اطلاعات فردی میباشد و جهت تجز یه و تحلیل استفاده گردید. آنالیز داده ها نشان دهنده آن است که میانگین نمره نگرش کارکنان نسبت به مسائل ایمنی در این پژوهش که از نرم افزار SPSS بدست آمده معادل ۳,۱۲۵ می باشد که از میزان متوسط بالاتر بوده و درنتیجه سطح کلی نگرش آنها بر اساس نتایج این تحقیق مثبت می باشد و درنتیجه سطح کلی نگرش آنها بر اساس نتایج این تحقیق مثبت می باشد. برطبق آمار ذکر شده، ۱/۸۲ درصد کارکنان دارای سطح متوسط نگرش و ۹/۱۷ درصد کارکنان دارای سطح بالای نگرش نسبت به ایمنی هستند و در میان افراد مورد مطالعه توزیع فراوانی نگرش ضعیف دیده نمی شودهمچنین از میان پارامترهای موثر بر نگرش ایمنی، دو بعد تخطی و نایده گرفتن قوانین و مقررات ایمنی و قوانین و دستورالعملها و موانع رفتارهای ایمن از میزان میانگین بالاتری برخوردار بوده است و این بدان معنی است که مقررات و قوانین ایمنی توسط کارکنان رعایت می گردد.کلیدواژه ها
نگرش ایمنی، تعهد ایمنی، آموزش، حادثه شغلی، پیش گیری، سازمان آتش نشانیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.