سایه های شرق بر دیوارهای غرب؛ تاثیرات معماری اسلامی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: همایش اعتلای هویت ایرانی و اسلامی در معماری، شهرسازی و مدیریت پروژه های ساختمانی در عصر نوین
- کد COI اختصاصی: CIPAUM01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 77
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی معماری، مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایرا ن
دانشجوی کارشناسی معماری، مهندسی معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایرا ن
استادیار معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایرا ن
چکیده
هنر اسلامی از دیرباز هویتی منحصر به فرد و متمایز داشته و با گذر زمان و تاثیرات تاریخی و اجتماعی، به تدریج شکل گرفته است. این هنر به ویژه در دوره های مختلف اسلامی تحت تاثیر حکومت ها و فرهنگ های گوناگون تکامل یافته و از طریق تعاملات فرهنگی و تجاری، به شکوفایی رسیده است. عوامل موثر بر این هنر شامل جنبه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است که به تولید آثار منحصربه فرد در هنر و معماری اسلامی منجر شده است. موزه ها و نمایشگاه ها نیز نقش مهمی در حفظ و ترویج این آثار ایفا کرده اند. همچنین، با رشد سریع شهرها و افزایش جمعیت، بافت سنتی بسیاری از آن ها دستخوش تغییرات زیادی شده است. دین اسلام به عنوان بزرگ ترین جامعه دینی جهان، تاثیر عمیقی بر هنر و معماری داشته و موجب پراکندگی آثار معماری در نقاط مختلف شده است. این مقاله با تحلیل نمونه های مشخص از تاثیرات معماری اسلامی بر ساختمان ها و فضاهای عمومی در اروپا، به بررسی چگونگی ادغام این عناصر در زبان معماری غربی و تاثیر آن بر هویت فرهنگی و اجتماعی جوامع می پردازد. در نهایت، نتیجه گیری می شود که تعاملات فرهنگی میان معماری اسلامی و غربی نه تنها به غنای بصری و زیبایی شناسی فضاها کمک کرده است، بلکه به ارتقاء فهم متقابل و تقویت روابط بین فرهنگی نیز انجامیده است.کلیدواژه ها
هنر و معماری اسلامی، هنر و معماری غرب، تاثیرپذیری معماری ،اندلسمقالات مرتبط جدید
- بهبود مدیریت بحران در ایران: تحلیل اجرای توصیه های ارزیابی و چالش های موجود
- ارزیابی حسابرسان خارجی از عملکرد حسابرسی داخلی در شرکت های پارک علم و فناوری فارس
- فلسفه اخلاقی و باورهای اخلاقی حسابرسان
- نقش هوش مصنوعی در آینده حسابداری: فرصتها و چالشها
- تاثیر یادگیری سازمانی بر آموزش و بهسازی منابع انسانی با نقش تعدیلگر هوش سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.