سلبریتی ها به مثابه کارگزاران حافظه
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: همایش ملی فرهنگ شهرت؛ تحولات هنر، رسانه و جامعه
- کد COI اختصاصی: CLBCONF01_013
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 24
نویسندگان
دکتری علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران
چکیده
شکل گیری آگاهی /حافظه جامعه از مجاری گوناگونی رخ می دهد؛ از مدرسه و سامانه های آموزشوپرورش و تربیتی گرفته تا سامانه های ارتباطی و رسانه ای. در سالهای اخیر، رسانه ها نقشی برجسته در ساخت حافظه جمعی افراد جامعه ایفا کردهاند. پژوهشگران نخستین ارتباطات در مکتب تورنتوی کانادا (ازجمله هارولد اینیس و مارشال مک لوهان)، اساس کارشان در تحلیل و دسته بندی دورههای تاریخی بر تحولهای فناوری حافظه متکی است . عاملیت فناوری در ساخت و جهت دهی حافظه جمعی ، بنابر دیدگاه رسانه ایشدن، نشاندهندهآن است که اولا، رسانه ها در مجرای آگاهی جامعه قرار دارند و در ثانی ، این آگاهی اقتضائاتی متکی بر فناوری دارد. در سالهای اخیر، با بالاآمدن شبکه های اجتماعی و تولید محتوای تاریخی ، حافظه جمعی دموکراتیزه (عمومی ) شده است . در این بین ، سلبریتی ها به عنوان گروههای ساخته شده توسط رسانه ها، به ویژه شبکه های اجتماعی ، نقشی مهم در گسترش آگاهی های تاریخی ایفا می کنند. بنابه تعبیری می توان آنان را »کارگزاران حافظه «۲ نامید. در این پیشنهاده پژوهشی ، پس از مروری نظری درباره بازرسانه ای سازی ۳ تاریخ و نقش کارگزاران حافظه در ساخت حافظه تاریخی ، بناست تا با استفاده از روش تحلیل مضمون صفحه دو تن از سلبریتی ها در فضای مجازی (حمید فرخنژاد و علی کریمی )، شیوه روایتگری آنان دربار هدوران پهلوی را شناسایی کنیم و نشان دهیم روایت آنان که طبعا در برابر روایت های رسمی حاکمیت از دوران پهلوی هاست ، از آن دوران دارای چه مضامینی است .کلیدواژه ها
سلبریتی ، شبکه های اجتماعی ، سیاست حافظه ، کارگزاران حافظه ، بازرسانه ای سازی.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.