هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی فرماندهی و کنترل ایران
- کد COI اختصاصی: CCCI15_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 183
نویسندگان
دانشجوی دکتری سایبر
عضو هیئت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی
چکیده
در دهه های اخیر، شاهد پیشرفت های چشمگیری در زمینه اینترنت اشیا، دستگاه های تلفن همراه ، سیستم های مبتنی بر سنسور و زیرساخت های بزرگ داده بوده ایم که به تدریج و به طور بنیادی شیوه تعامل و زندگی انسان ها در جهان فیزیکی و دیجیتال را تحت تاثیر قرار داده اند. بسیاری از فعالیت های انسانی اکنون نه تنها در فضای جغرافیایی (فیزیکی ) بلکه در فضای سایبری نیز انجام می شوند. چنین تغییراتی تحولی پارادایم در علم اطلاعات جغرافیایی (GIScience) ایجاد کرده است ، زیرا فضای سایبری چشم اندازهای جدیدی را برای نقش های ابعاد مکانی و زمانی ، مانند معضل بی مکان بودن و امکان بی زمانی بودن ، به ارمغان می آورد. به عنوان رشته ای در آستانه تغییرات بزرگ تر ناشی از یادگیری ماشین و هوش مصنوعی ، این مقاله به چالش ها و فرصت های مرتبط با فضای جغرافیایی در رابطه با فضای سایبری می پردازد، با تمرکز ویژه بر تحلیل و تجسم داده ها، از جمله قابلیت های گسترده هوش مصنوعی و نمایش های واقعیت مجازی. در نتیجه ، ایجاد هم افزایی مابین پردازش و تحلیل داده های جغرافیایی و سایبری را برای بهبود پایداری و حل مشکلات پیچیده با کاربردهای جغرافیایی و سایر پیشرفت های دیجیتال در علوم شهری و محیطی ترویج می دهیم .کلیدواژه ها
تحلیل بصری مکانی ، علم اطلاعات جغرافیایی ، فضای سایبری، فضای جغرافیایی ، هوش مصنوعی جغرافیاییمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.