مدیریت دانش و نقش آن در توسعه بهره وری سازمانی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهکارهای ارتقاء مباحث مدیریت ، حسابداری و مهندسی صنایع در سازمانها
  • کد COI اختصاصی: IMIIMAIEO01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1583
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی موسی خانی

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده مدیریت و حسابداری، قزوین، ایران

مهرزاد سرفر ازی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشجوی دکترای مدیریت منابع انسانی، دانشکده مدیریت و حسابداری، قزوین، ایران

محمدحسین عمرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، دانشکده مدیریت و حسابداری، قزوین، ایران

چکیده

مدیریت دانش شامل تصرف دانش، خرد، تجربیات با ارزش افزوده ی کارکنان سازمان، آسان کردن بازیابی دوباره و نگهداری آن به عنوان دارایی سازمانی است. مدیریت دانش به مسائل مهمی چون سازگاری سازمانی، بقاء و توانایی در مواجه با تغییرات فزاینده ی محیطی می پردازد. در حقیقت مدیریت دانش درصدد ترکیب سینرژیک قابل پردازش اطلاعات، تکنولوژی اطلاعات و توانایی خلاقانه ی انسانهاست تکنولوژی اطلاعات ابزار است و اندیشه ی حاکم بر آن عنصر اساسی تولید دانش است. مدیریت دانش را به دلایل زیر به کار می گیرند؛ افزایش همکاری، بهبود خدمات مشتری، افزایش آگاهی سازمانی از خلال دانش سازمانی، بهبود بهره وری که بهره وری معیاری برای ارزیابی عملکرد نظام ها و تعیین میزان موفقیت یا ناکامی در رسیدن به اهداف نظام با توجه به مصرف منابع است. فرآیند مدیریت دانش از 5 مرحله ایجاد اعتبار بخشی، سازماندهی، اشاعه و کاربرد دانش تشکیل شده است. این پنج مرحله در حوزه مدیریت دانش برای یک سازمان زمینه ی آموزشی، بازخورد، آموزش مجدد و یا حذف آموزش را فراهم می آورد. این مقوله به عنوان یک استراتژی شغلی تنها وقتی به نتیجه نهایی خواهد رسید که نیازهای اساسی آن تأمین شده باشند. این نیازها باید در ارتباط یک مورد کاری مشخص که در نیازهای کاری از جمله ایجاد یک سازمان برای سازماندهی مجدد، تجدید سازمان، تمرکز زدایی اخذ گردیده اند در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

نقش مدیریت دانش در بهره وری، مدیریت دانش، مفهوم مدیریت دانش، اهداف مدیریت دانش، چالش های مدیریت دانش، کاربرد مدیریت دانش در سازمان، نقش مدیریت دانش در فرآیندهای سازمانی، چرخه دانش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.