مکانیزم تبدیل ساختار دندریتی به ساختار کروی در تولید مذاب نیمه جامد چدن نشکن در روش سطح شیبدار وهم زدن مکانیکی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS08_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4022
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید پهلوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی، دانش

سحر سالارفر

گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

محمود نیلی احمدآبادی

استاد گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

چکیده

فراوری نیمه جامد یکی ا ز فرایند های تهیه فلزات و آلیاژها است که در چند سال اخیر توسعه سریعی داشته اسـت . در این تحقیق برای اعمال تنش برشی در ناحیه دو فازی جامد - مذاب، دو روش سطح شیبدار و هم زدن مکانیکی بهکار گرفته شده است . در مراحل مختلف اعمال تنش، به منظور تعیین نحوه ایجاد ساختا ر کروی در مـذاب نیمـه جامد بهجای ساختار دندریتی متداول آلیاژها، بررسی های ریز ساختاری بر روی چدن نشکن انجام گرفتـه اسـت . مشخص گردید که اگر انجماد تحت اعمال تنش آغاز شود احتمال تشکیل ساختار دندریتی کاهش مـی یابـد و از همان ابتدا اکثر ذرات جامدی با ساختار غیر دند ریتی ایجاد می شود ( روش هم زدن مکـانیکی ) ولـی اگـر انجمـاد قبل از اعمال تنش آغاز شود ساختار دندریتی بوجود آمده و این ساختار ب ه وسیله مکانیزم های شکستن مکـانیکی، تغییر فرم پلاستیک بیش از حد و ایجاد مرزهای با انرژی بالا در دندریتهـا، بـه سـاختار کـروی تبـدیل مـی شـود ( روش سطح شیبدار ).

کلیدواژه ها

چدن نشکن، ریخته گری نیمه جامد، مکـانیزم ایجـاد سـاختار کـروی، سـطح شـیبدار، هـم زدن مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.