عوامل تشکیل گرافیت لایه ای در میل بادامکهای ساخته شده از چدن نشکن

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS08_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1587
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهروز موحدی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

علی شفیعی

استادیار دانشکده مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این پژوهش عوامل تشکیل گرافیت لایه ای در تعدادی از میل بادامک های خودرو تولید داخل، ساخته شده از چدن نشکن مورد بررسی قرار گرفته است . تـشکیل گرافیـت لایـه ای و یـا کرمـی شـکل در قـسمت هـایی از ایـن قطعات، از جمله عیوبی است که در ساختار این قطعات مشاهده می شود و باعث کاهش خـواص مکـانیکی آن هـا میگردد، به گونه ای که عملیات حرارتی بعدی ( سخت کاری القایی ) بر روی میل بادامک ها سبب ایجاد ترک و عدم پذیرش آن ها می گردد . مطالعات انجام شده، حاکی از آن است که ترک در ناحیه ای ایجاد شده که گرافیت لایه ای وجود داشته است . گرافیت لایه ای بیشتر در لایه های سطحی قطعه و یا در مناطقی که آخال ریختـه گـری وجود دارد، متمرکز می شود . علت تمرکز گرافیت لایه ای در سـطوح بادامـک، مـی توانـد ناشـی از واکـنش بـین مذاب چدن نشکن و بعضی ترکیبات موجود در مواد قالب گیری باشد . مطالعات و بررسی های انجام شده گویـا ی این مطلب است که وجود عناصری در مواد قالب گیـری همچـون گـوگرد، اکـسیژن و نیتـروژن بـه تنهـایی یـا بـه صورت ترکیب با عناصر دیگر، می تواند باعث ایجاد این عیوب در سطح بادامک ها گردد . در حـالی کـه افـزودن عناصری مثل تیتـانیم، سـریم و عناصـر خـاکی بـه صـورت ترکیبـی بـا اکـسید کلـسی م یـا اکـسید منیـزیم در مـاده قالب گیری، میتواند میزان تشکیل این عیوب را به حداقل رساند .

کلیدواژه ها

میل بادامک، چدن نشکن، گرافیت لایه ای، سخت کاری القایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.