شناسایی و اولویت بندی ریسک ها در اجرای پروژه های عمرانی قطار شهری به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: هشتمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
- کد COI اختصاصی: CASGC08_115
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 92
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی عمران - مدیریت ساخت موسسه ی آموزش عالی آپادانا ، کارشناس خط و ابنیه سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز- قطارشهری.
چکیده
هدف مقاله حاضر بررسی شناسایی و اولویت بندی ریسک ها در اجرای پروژه های عمرانی قطار شهری به منظور توسعه و تکمیل خطوط آن می پردازد. به منظور بررسی این هدف از روش توصیفی- تحلیلی استفاده شده است. در ضمن این مقاله را می توان بر اساس هدف از نوع کاربردی شمرد و همچنین مطالعات صورت گرفته و شیوه گردآوری اطلاعات نیز از نوع مشاهده، مطالعه کتابخانه ای و مطالعه اسناد و مدارک می باشد. نتایج این پژوهش نشان داد که فاکتورهای بسیاری در کارآمدی پروژه های تونل شهری موثر می باشند که عدم رعایت آنها سبب بالا رفتن خطرریسک پایین آمدن سطح ایمنی و افزایش هزینه های حمل ونقل می گردد،در سراسر دنیا روش های متعددی برای ارزیابی ریسک وجود دارد که بر مبنای آن ها می توان ریسک را شناسایی کرد و آن را حذف یا کنترل نمود. پروژه ساخت مترو یکی از پروژه هایی است که متاسفانه با وجود انجام ارزیابی ریسک صحیح و شناسایی اولویت بندی خطرات در این حوزه همواره با وقوع حوادث شغلی همراه می باشد. لازمه ارتقای ایمنی حمل و نقل ،تلقی ایمنی به عنوان یک وجه مستقل سیستم است. سازمان های مربوطه باید موارد مرتبط با ایمنی را در زمینه خدمات، فرآیندها و اقدامات بررسی نموده و نسبت به عملکرد صحیح عناصر خود اطمینان حاصل نمایند، همچنین نتایج بیانگر این است که متاسفانه آمار بالایی از حوادث منجر به فوت در صنعت قطار شهری به ثبت رسیده است که لزوم ارزیابی ریسک های اینگونه پروژه ها را بیش از پیش آشکار می نماید. علاوه بر فشارهای مالی که به جامعه و پروژه ها وارد می شود، زمان های ازدست رفته، تاخیرها و از کارافتادن نیروهای ماهر در کار و تجهیزات از عواقب و پیامدهای این حوادث می باشد.کلیدواژه ها
ریسک ها ، شناسایی ریسک ها، اولویت بندی ریسک ها ، ارزیابی کیفی ریسک، تونل سازی ، ایمنی مترو ، مدیریت ریسک، توسعه و تکمیل خطوط مترو.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.