حسین منزوی از نوگرایی تا وقوع گرایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهش نامه ی مکتب های ادبی، دوره: 3، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_RJLS-3-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 32
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

hosna mohammadzade

دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان

Alireza Fouladi

عضو هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه کاشان و دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

چکیده:مکتب وقوع از مکتب های شعر کلاسیک فارسیاست که در آن به عشق واقعی پرداخته می شود. مهم ترین ویژگی های شعر شاعران این مکتب عبارت است از: گزارش حال، بدیهه سرایی، سادگی سخن، راستی سخن، بیان جزئیات عاشقی و عشق ورزی با جمال بشری. وحشی بافقی از بزرگترین شاعران آن است. گرایش به وقوع گویی شاعران معاصر و از جمله شاعران جریان غزل نو را هم در بر گرفته است. تقریبا در راس این شاعران حسین منزوی قرار دارد. مقاله ی حاضر با روش تحلیلی به بررسی مولفه های مکتب وقوع در غزل های حسین منزوی می‎پردازد و نتیجه می گیرد که اهمیت تصویرگری در غزل نو به تمایز غزل وقوع گرای منزوی از غزل شاعران مکتب وقوع انجامیده است. علاوه بر آن، تفاوت نوع برخورد انسان امروز با واقعیت عشق، محتوای وقوعی غزل منزوی را از محتوای غزل شاعران مکتب وقوع کلاسیک متمایز ساخته است. این تمایزها باعث شده است تا جریان غزل وقوع نو ظهور کند.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: حسین منزوی, عشق, غزل, مکتب وقوع, وقوع نو, تصویرگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.