واکاوی نقش پلیس در کاهش آسیب های ناشی از جرم

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی و ملی مطالعات مدیریت، حسابداری و حقوق
  • کد COI اختصاصی: IICMOCONF12_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسفندیار پاپرون والی

کارشناسی ارشد، حقوق جزا و جرم شناسی،دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز،ایران

فتاح جعفری زاده

استادیار حقوق، جزا و جرم شناسی، علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز

چکیده

هدف این تحقیق بررسی واکاوی نقش پلیس در کاهش آسیب های ناشی از جرم است. تا دهه های اخیر نظامهای حقوقی (بهویژه قوانین آیین دادرسی کیفری) و مکاتب جرم شناختی، بیشتر به متهم توجه داشته اند و به حقوق و نیازهای بزه دیدهکمتر توجهکرده اند. اندیشه حمایت از بزه دیده در دهه های اخیر موجب توجه جرم شناسان، قانون گذاران، مقامات قضایی وپلیس شده و اقدامات قابل توجهی در جهت حمایت از بزه دیدگان، خواسته ها و تامین نیازهای آنان صورت گرفته است . بزهدیدگان جرایم مختلف متناسب با سن، جنسیت، توانایی جسمانی خواسته ها و نیازهای متفاوتی دارند که لازم است مورد توجهدستگاه عدالت کیفری به ویژه ماموران پلیس قرار گیرد. مشارکت بزه دیدگان در فرایند کیفری، در همه نظام های حقوقی چه درزمینه اعلام گزارش و چه در زمینه ارائه اطلاعات ناشی از جرم نقش بسزایی دارد. به خصوص در جرایمی که جنبه خصوصی دارندباعث دستگیری مجرمان شده و از تجری آنان و زیان های بعدی جلوگیری می کند.در اختیار داشتن جدیدترین و علمی ترین تکنولوژی موجب می شود که پلیس در کشف و پیگیری بزهکاران مقتدر بوده و بهخصوص در دستگیری بزهکارانی که با ضریب هوشی بالا به آسانی در دام پلیس نمی افتند ابتکار عمل به خرج دهد و در برابر حیلههای بزه کاران عملکرد قویتری داشته باشد.

کلیدواژه ها

نقش پلیس، کاهش آسیب ، جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.