زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بوکسیت، آلومینا و آلومینیوم
- کد COI اختصاصی: BXCNF02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 98
نویسندگان
استادیار بخش علوم زمین،دانشکده علوم پایه، دانشگاه شیراز
دکترای تخصصی، بخش علوم زمین، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شیراز
چکیده
افق بوکسیتی کوه سیاه در ۹۱ کیلومتری شرق تا جنوب شرق بوشهر قرار دارد. محدوده مطالعاتی از نظر زمین ساختی در زون زاگرس و در حاشیه غربی زیر پهنه سکوی فارس(بلندی گاوبندی) و مربوط به زون زاگرس چین خورده می باشد و در امتداد روند عمومی آرام و کم عمق می باشد. طاقدیس کوه سیاه در دو بخش بعلت چین خوردگی شدید دارای برونزدهایی از سازندهای سورمه، هیث، فهلیان، گدوان، داریان و کژدمی است و در بخش میانی از امتداد شمال غرب –جنوب شرق طاقدیس این سازندها برونزد دارند. این ذخیره در بخش شمالی طاقدیس و در یال غربی و بخش محوری طاقدیس برونزد دارد و در بین سازند سروک و ایلام واقع شده است. مطالعات کانی شناسی نشان می دهد که بافت غالب در نمونه ها پیزولیتی، اوولیتی، پلیتومورفیک، میکروگرانولار و پان ایدیومورفیک می باشد. کانی های اصلی افق بوکسیتی شامل گیبسیت، بوهمیت، گوتیت، هماتیت و کانی های رسی می باشد. سایر کانی های موجود در منطقه شامل: کائولینیت، آناتاز، روتیل، کوارتز، کلسیت و دولومیت می باشد. طبق مطالعات زمین شیمیایی اکسید عناصر اصلی در افق های بوکسیتی عمدتا شامل: wt%۱۲/۴۹- ۴۵/۱۶ Al۲O۳=، wt% ۶۵/۱۱- ۰۸/۲ Fe۲O۳=، wt% ۰۴/۱۵- ۳۲/۷SiO۲= ، wt% ۸۳/۱- ۳/۰TiO۲= و wt% ۱۸/۳۶- ۸۳/۱۹ LOI= می باشد. براساس شواهد و مطالعات صحرایی، بوکسیت منطقه از نوع کارستی می باشد.کلیدواژه ها
بوکسیت کوه سیاه، بوهمیت، زاگرس چین خورده، کارستیمقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت کارستی طاقدیس کوه نیل، یاسوج، کهگیلویه و بویراحمد
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.