بررسی واقع گرایی در آثار داستانی صادق هدایت و بزرگ علوی

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت، تعلیم و تربیت در آموزش و پرورش
  • کد COI اختصاصی: IRCEMET03_224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاشار آب برین

کارشناسی دبیری زبان و ادبیات فارسی پردیس شهید رجایی ، دانشگاه فرهنگیان ارومیه ، استان آذربایجان غربی ، ایران

ایلقار آب برین

دانشجوی کارشناسی دبیری علوم اجتماعی پردیس علامه امینی تبریز. تبریز. ایران

چکیده

واقع گرایی به عنوان یک جنبش ادبی و هنری، تاثیر عمیق و فراگیری بر ادبیات جهانی و به ویژه ادبیات فارسی گذاشته است. این سبک ادبی با تمرکز بر بازنمایی واقعیات اجتماعی و انسانی، تلاش دارد تا ابعاد مختلف زندگی روزمره و چالش های فردی و اجتماعی را به تصویر بکشد. دو نویسنده برجسته معاصر ایران، صادق هدایت و بزرگ علوی، از شخصیت های مهم این دوره هستند که با تکیه بر عناصر واقع گرایی، آثار ماندگاری را خلق کرده اند. این پژوهش به بررسی واقع گرایی در آثار داستانی این دو نویسنده می پردازد و سعی دارد تا با تحلیل و تفسیر داستان های آن ها، به ارزیابی نحوه به کارگیری تکنیک های واقع گرایانه و تاثیر آن بر شکل گیری شخصیت ها و روایت های اجتماعی بپردازد. صادق هدایت، با تاکید بر جنبه های روانی شخصیت ها و بازتاب های درونی آن ها، به تصویر کشیدن تنهایی و انزوا در دنیای مدرن می پردازد. آثار او نظیر "بوف کور" و "زنده به گور" به وضوح به تحلیل عمق روح انسانی و تنش های درونی آن می پردازند. هدایت با کنش های اجتماعی و فرهنگی دور و برش وارد گفت وگو می شود و از این طریق بار روانی و اجتماعی واقعیت های معمولی را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

اثر داستانی، صادق هدایت، بزرگ علوی، واقع گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.