مطالعه عددی تاثیر شکل شکاف با هندسه جدید در میراگرهای شکافدار بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی ایده های راهبردی در معماری، عمران و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: IDEACONF09_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 133
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران سازه، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده
در جریان زلزله های نورثریج و کوبه ، بسیاری از اتصالات گیردار تیر به ستون شکست ترد را تجربه کردند. ازاین رو به منظور جلوگیری از شکست ترد اتصالات و مصون ماندن اعضای سازهای اصلی از خرابی در اثر نیروهای لرزه ای ، میراگرهای شکافدار فولادی در محل اتصال تیر به ستون استفاده شدند. تحلیل های صورت گرفته در نرمافزار المان محدود نشان داد که در صورت استفاده از میراگرهای شکافدار با شکل شکاف مرسوم، تمرکز تنش فقط در نقاط انتهایی نوارها ایجادشده و قسمت های میانی در استهلاک انرژی نقشی ندارند. به منظور رفع این مشکل در این مطالعه از شکافهای نیم بیضی در میراگر شکافدار استفاده شد. آنگاه تاثیر عرض نوارهای میراگر بر عملکرد لرزه ای اتصالات تیر به ستون بررسی شد. نتایج تحلیل نشان داد که استفاده از میراگر شکافدار پیشنهادی موجب بهبود عملکرد لرزه ای اتصال می گردد. همچنین با کاهش فاصله بین شکافها میزان مشارکت قسمت های میانی نوارهای میراگر شکافدار در جذب انرژی افزایش یافته است . در گام بعد به بررسی تاثیر نحوه توزیع ارتفاع شکافها بر رفتار میراگر شکافدار در اتصالات تیر به ستون پرداخته شد. نتایج بررسی نمونه ها در نرمافزار المان محدود نشان داد که توزیع ارتفاع نوارها در میراگر شکافدار با شکل شکاف نیم بیضی با شیب ۲ درجه به گونه ای که کمترین ارتفاع نوار در گوشه و بیشترین ارتفاع نوار در وسط قرار گیرد، موجب توزیع بهتر تنش در سطح میراگر و افزایش استهلاک انرژی شده است .کلیدواژه ها
زلزله ، میراگر شکافدار، شکاف نیم بیضی ، عرض نوار، توزیع ارتفاع نوارمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.