بررسی نرخ براده برداری و فرسایش نسبی ابزار در فرآیند EDM با استفاده از الکترود مسی پوشش داده شده با آلیاژ چند عنصری بر پایه W-Cu-Ni به روش Electroless

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_397
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول عباسپور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز

محمدرضا شبگرد

دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز

حبیب اشعثی

استاد، دانشکده شیمی، دانشگاه تبریز

الیاس حدادی

عضو هیئت علمی مرکز آموزش عالی فنی تبریز

چکیده

فرآیند EDM یک فرآیند ترموالکتریکی است که در آن از انرژی حرارتی جرقه برای برداشت ماده از قطعه کار استفاده می شود. نرخ براده برداری پایین و فرسایش بالای ابزار از عمده مشکلات اساسی در استفاده از این فرآیند می باشد که موجب افزایش هزینه های ماشینکاری می گردد. در چندین سال اخیر به منظور افزایش نرخ براده برداری و کاهش فرسایش ابزار در فرآیند EDM از آلیاژهای مس- تنگستن (W-Cu-Ni) استفاده می شود که به علت قابلیت ماشینکاری پایین و قیمت بالای این مواد زمان و هزینه ماشینکاری افزایش می یابد. این تحقیق در نظر دارد با ایجاد پوشش تنگستن- مس- نیکل (W-Cu-Ni) بر روی الکترود مسی با استفاده از فرآیند پوشش دهی به روش الکترولس، با کاهش هزینه مواد اولیه ابزار و هزینه های ماشینکاری آن هزینه های ساخت الکترود در EDM را کاهش دهد. همچنین مطالعه مقایسه ای مقدار نرخ براده برداری (MRR) و فرسایش نسبی ابزار (TWR) در فرآیند EDM با استفاده از الکترودهای مسی با و بدون پوشش از اهداف دیگر این پژوهش می باشد. نتایج بدست آمده نشان می دهند که نرخ براده برداری و فرسایش نسبی ابزار در ماشینکاری با الکترودهای پوشش داده شده به روش Electroless بیشتر از نرخ براده برداری و فرسایش نسبی ابزار در ماشینکاری با الکترودهای بدون پوشش می باشند.

کلیدواژه ها

ماشین کاری تخلیه الکتریکی (EDM)، پوشش دهی به روش الکترولس (Electroless)، نرخ براده برداری (MRR)، فرسایش نسبی ابزار (TWR)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.