بررسی رابطه میان رضایت و اشتیاق دانش آموزان از مدارس با پیشرفت تحصیلی و درسی آنان

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی آموزش و پرورش با رویکرد مدارس هوشمند، معلمان خلاق و دانش آموزان متفکر در افق ۱۴۰۴
  • کد COI اختصاصی: MAECONEF01_1052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 166
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرزو هرسجیان

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته:آموزش بهداشت وارتقا سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

زهرا علی نژاد

کارشناسی ارشد گرایش علوم تربیتی، رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه: ازاد تهران شمال

زهرا رضا علی

کارشناسی ارشد گرایش علوم تربیتی، رشته مدیریت آموزشی، دانشگاه: ازاد تهران شمال

زهرا قشلاقی

کارشناسی گرایش :ادبیات انگلیسی، دانشگاه :آزاد اسلامی واحد بروجرد

چکیده

تحقیقات بسیاری در زمینه رابطه با همسالان انجام شده است و درک این مفهوم را که روابط همسالان نقش بسزایی در فرآیندهای سازگاری با مدرسه ایفا می کند، گسترش داده اند. مطابق با شواهد تجربی و چهارچوب نظری نشان داده شده است که کودکان طرد شده از سوی همسالان پاسخ های رفتاری متفاوتی از خود بروز می دهند. بعضی از کودکان پاسخ کناره گیری و عدم مشارکت در فعالیت های کلاسی را بروز می دهند و برخی دیگرتمایل به پرخاشگری بیشتری دارند. از این رو تجارب اجتماعی متفاوتی را خواهند داشت. در مقابل کمرویی با مشکلات سازگاری با مدرسه ارتباط دارد که این ارتباط از طریق روابط همسالان میانجی می شود. کودکان خجالتی در تمام دوران کودکی و نوجوانی، در معرض خطر افزایش مشکلات مدرسه نظیر مشکلات درونی سازی (به عنوان مثال تنهایی، علائم افسردگی) و مشکلات تحصیلی قرار دارند. در حقیقت خجالتی بودن به طور غیرمستقیم با مشکلات درونی سازی و پیشرفت تحصیلی ضعیف تر از طریق ارتباط منفی آن با ترجیح همسالان در ارتباط می باشد. بعلاوه رابطه بین معلم و کودک تعدیل کننده ی ارتباط بین کمرویی با سازگاری با مدرسه می باشد به طوریکه ارتباط منفی بین کمرویی و ترجیح همسالان در میان کودکان با روابط مثبت تر معلم و کودک کاهش می-یابد.

کلیدواژه ها

مدارس، نظام آموزشی، اشتیاق علمی، معلمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.