مقایسه روش های سیانوراسیون و ذوب مستقیم برای استحصال طلا ازکانسنگ های پیچیده

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS08_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 12696
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عقیل اجاقی

کارشناس ارشد طرح طلا، سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

منوچهر اولیا زاده

دانشیار گروه مهندسی معدن، دانشکده فنی، دانشگاه تهران

محمدحسین دره بیدی

طرح مرکز تحقیقات فرآوری ایران

احمد امینی

مدیریت کانه آرایی و فرآوری مواد سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشو

چکیده

استحصال طلا ازکانسنگ های پ یچیده آسان نیست و یا بازیابی طلا با روش های متـداول کـم اسـت . در ایـن مقالـه روش های سیانوراسیون و ذوب مستقیم که برای استحصال طـلا از بخـش پـر عیـار شـده کانـسنگ معلمـان انجـام گرفته، با یکدیگر مقایسه شده اند . کانسار طلای معلمان در جنوب شرق شهرستان دامغان واقع است . این کانـسار از نوع هیدروترمال رگه ای می باشد که علاوه بر طلا کانی سازی سرب، روی و مس در آن انجام شـده اسـت . عیـار طلا در نمونه مورد مطالعه برابر 25 گرم در تن اندازه گیری شد . با استفاده از میز لرزان، حـدود 70 درصـد طـلا در محصول سنگین با عیار 383 گرم درتن بازیابی شد . برای استحصال طلا از این محـصول دو روش سیانوراسـیون و ذوب مستقیم مورد بررسی قرار گرفت . در روش سیانوراسیون بیشترین بازیابی طلا 50 درصد و در روش ذوب یـا غالکاری بازیابی طلا بیش از 95 درصد بود . در ذوب مستقیم تأثیر تشویه، دمای تـشویه و همچنـین افـزودن لیتـارژ (PbO ) مورد بررسی قرار گرفت . با توجه به نتایج بدست آمده به نظر می رسد بهترین روش برای استحـصال طـلا در مرحله نهایی استفاده از روش ذوب یا غالکاری باشد

کلیدواژه ها

کانسنگ های پیچیده طلا، سیانوراسیون، ذوب، تشویه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.