بررسی اثر پیشگرم، قطر الکترود و ضخامت ورق بر روی استحکام کششی مقطع جوش فولاد st37 با استفاده از روش طراحی آزمایشات (DOE)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_223
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1259
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین امیرخانی

مربی دانشکده فنی و مهندسی، گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

رامین مشک آبادی

مربی دانشکده فنی و مهندسی، گروه مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر

محمدرضا ابوالحسنی

کارشناس مکانیک، مهندس تعمیرات و ماشینری شرکت پتروشیمی تبریز

چکیده

طراحی آزمایشات (DOE) یکی از ابزارهای مهم در کنترل کیفیت قبل از تولید (Off Line Quality Control) است. روشهای سنتی انجام کنترل کیفیت، عموماً مبتنی بر شمارش تعداد قطعات معیوب در پایان فرآیند تولید بود اما روش DOE بر خلاف روش های مرسوم، به کنترل کیفیت فرآیندی میپردازد. در این مقاله از طراحی آزمایشات، برای بررسی تأثیر سه عامل پیشگرم، قطر الکترود و ضخامت ورق بر روی استحکام کششی فولاد st37 پرداخته شده است. هر کدام از این عامل ها دارای دو سطح می باشند که پیشگرم در دمای 150 درجه سانتیگراد و عدم اعمال پیشگرم، قطر الکترود 3/25 و 4 میلیمتر و ضخامت ورق 15 و 30 میلیمتر در نظر گرفته شده است. بر این اساس برای تحلیل داده ها از ابزارهای آماری، آنالیز واریانس (ANOVA) و نمودارهای مختلف استفاده شده است.

کلیدواژه ها

طراحی آزمایشات (DOE)، پیشگرم، قطر الکترود، ضخامت ورق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.