بررسی تجربی و المان محدود فرآیند اکستروژن مستقیم آلومینیوم و مقایسه میزان تنش پسماند حاصل از آنها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1142
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالحسین جلالی

استادیار، دانشگاه صنایع و معادن ایران

علیرضا پازوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنایع و معادن ایران

چکیده

فرآیند اکستروژن در آلیاژهای سخت آلومینیوم سری 2000 و 7000 بصورت داغ و در نسبت های بالای تغییر شکل و هندسههای مختلف برای تولید مقاطع استفاده میشود. روشهای المان محدود از جمله روشهای مورد توجه در تحلیل و تخمین پارامترهای فرآیند میباشد. استفاده مناسب از این روشها امکان بهبود فرآیند و افزایش کیفیت را حین تولید فرآهم میسازد. در این مقالهشبیهسازی فرآیند اکستروژن مستقیم و داغ آلومینیوم 2024 به روش المان محدود با فرض ماده الاستیک- پلاستیک و نسبت تغییر شکل بالا انجام شده است. استفاده از نسبتهای بالای تغییر شکل، نرخ تولید قطعات را افزایش داده و احتمال رخداد پدیده رشد دانهها در سطح قطعه تولیدی که منجر به خرابی آن میشود را کاهش میدهد. ابعاد نمونه و میزان تغییر شکل سطح مقطع در مقیاس صنعتی 14:1 استفاده شده است. نمودارهای حاصل از مدل المان محدود و چگونگی تغییرات آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. همچنین تنش پسماند طی این فرآیند که ناشی از اعمال تغییر شکل غیر یکنواخت و نیز اثر درجه حرارت میباشد، با استفاده از مدل تخمین زده شده است. تست تجربی فرآیند و تولید قطعه انجام گرفته و تنش پسماند در آن با استفاده از روش تفرق اشعه ایکس تعیین شده و نتایج حاصل از آن با نتایج مدل المان محدود ارزیابی شده است.

کلیدواژه ها

تنش پسماند، آلومینیوم 2024 ، اکستروژن گرم، المان محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.