بررسی عددی و تجربی عملیات کشش عمیق چند مرحله ای

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فضلی

دانشجوی دکترا دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

بهروز آرزو

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر

محمد حسین حسن نیا

فوق لیسانس متالوژی، شرکت ساپکو، امور تحقیقات و مهندسی مواد

چکیده

با توجه به افزایش روز افزون استفاده از مدلسازی المان محدود در فرایند طراحی فرایند کشش عمیق، بررسی صحت نتایج مدلسازی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله، عملیات کشش عمیق پنج مرحله ای یک قطعه صنعتی به صورت عددی با استفاده از نرم افزار ABAQUS/Explicit مدلسازی شده و کرنشهای شعاعی، محیطی و ضخامتی در مراحل مختلف کشش از نرم افزار استخراج شده است. آزمایشات تجربی نیز با گریدبندی نمونه ها و اندازه گیری عملی توزیع کرنشها انجام شده و نتایج عددی با نتایج تجربی مقایسه شده است. مقایسه نتایج عددی و تجربی نشان می دهد که با مدلسازی صحیح فرایند می توان از نرم افزار المان محدود Abaqus با قابلیت اطمینان بالایی برای تحلیل عددی عملیات کشش عمیق چند مرحله ای استفاده نمود.

کلیدواژه ها

عملیات کشش عمیق، مدلسازی المان محدود، توزیع کرنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.