اثربخشی روان درمانی تحلیلی کارکردی بر اضطراب قلب جانبازان با سابقه مراجعه مکرر به درمانگاه-بیمارستان
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
- کد COI اختصاصی: RTTCH03_0392
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، دانشکده علوم پزشکی
چکیده
هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی روان درمانی تحلیلی کارکردی بر اضطراب قلب جانبازان با سابقه مراجعه مکرر به درمانگاه - بیمارستان بود. این پژوهش به روش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بایک گروه آزمایش ویک گروه گواه انجام شد. جامعه آماری این پژوهش را کلیه جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران شهر اراک؛ با سابقه مراجعه مکرر به درمانگاه-بیمارستان جهت دریافت خدمات پزشکی در سال ۱۴۰۳ تشکیل دادند. در پژوهش حاضر۳۰ نفر با استفاده از روش غیرتصادفی هدفمند انتخاب و سپس به روش تصادفی ۱۵نفر در گروه آزمایش و ۱۵ نفر دیگر در گروه گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش در ۱۲ جلسه ۶۰ دقیقه ای با روش روان درمانی تحلیلی کارکردی تحت درمان قرار گرفته و در نهایت پس از ریزش، ۱۲ شرکت کننده درمان را با موفقیت به پایان رساندند. در حالی که گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکردند. لازم به ذکر است که جهت معادل سازی نفرات دو گروه آزمایش و گواه به تعداد ریزش گروه آزمایش به صورت تصادفی از گروه گواه نیز حذف گردید. در این پژوهش از پرسشنامه استاندارد اضطراب قلب استفاده شد.دادههای جمع آوری شده با استفاده از مدل آماری تحلیل کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) تحلیل شدند. نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات پس آزمون گروه آزمایش و گواه تفاوت معنی داری وجود دارد و روان درمانی تحلیلی کارکردی به طور معنی داری موجب بهبود اضطراب قلب شده است .(P< ۰/۰۱)براساس یافته های پژوهش حاضر، انجام مداخلات بر اساس این رویکرد، بر بهبود اضطراب قلب جانبازان با سابقه مراجعه مکرر به درمانگاه - بیمارستان موثر می باشد.کلیدواژه ها
روان درمانی تحلیلی کارکردی، اضطراب قلب ، جانبازان با سابقه مراجعه مکرر به درمانگاه-بیمارستان.مقالات مرتبط جدید
- بررسینقش اختلالات یادگیری در وضعیت عملکرد تحصیلی دانش آموزان
- بررسی نقش اخلاق در هوش مصنوعی و چالش ها و راه حل های آن
- رابطه اسکیزوفرنی با اختلال یادگیری در دانش آموزان
- اثربخشی آموزش واقعیت درمانی بر نگرش های ناکارآمد و باورهای وسواسی در دانش آموزان دارای اختلالات یادگیری شهر دامغان
- تاثیرات روانشناختی استفاده از فناوری های دیجیتال بر سلامت روانی و نقش والدین در پیشگیری از اعتیاد دیجیتال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.