اقدام پژوهی : چگونه توانستیم دانش آموزان را به درس جمله نویسی علاقمند سازیم ؟

  • سال انتشار: 1403
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی تازه های روانشناسی تکاملی و تربیتی
  • کد COI اختصاصی: RTTCH03_0331
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول توماج

کارشناسی ،آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان امام خامنه ای گرگان اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرترکمن ، آموزشگاه عرب احمدی

مصطفی اسلامی

کارشناسی ، آموزش ریاضی ، دانشگاه فرهنگیان دکتر شریعتی ساری اداره آموزش و پرورش شهرستان گمیشان، آموزشگاه ایرانسل

حسام کر

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان امام خامنه ای گرگان اداره آموزش و پرورش شهرستان بندرترکمن ، آموزشگاه شهید رجایی

چکیده

این اقدام پژوهی با هدف ایجاد انگیزه و رغبت در دانش آموزان برای فعالیت در درس جمله نویسی و تقویت جمله نویسی دانش آموزان اجرا گردید. در ابتدای دوره دبستان که هدف اصلی آن آموزش خواندن و نوشتن فارسی پایه است ،در کنار درس های فارسی (خواندن) و املا درسی با نام جمله نویسی وجود دارد. هدف از ارائه این درس ایجاد تونایی اولیه نوشتن فعال در دانش اموزان است ،بدین معنی که پس از آموزش نوشتن غیر فعال (رونویسی ) و آموزش نوشتن نیمه فعال (املا) به مرحله آموزش نوشتن فعالیا خلاق می رسیم .در این مرحله که با درس جمله سازی آغاز می شود و با درس انشا ادامه می یابد دانش اموزان به این مهارت دست می یابند که پیام های خود را به صورت فرایند سخن نوشتاری،تولید و به مخاطب فرضی یا واقعی ارائه نمایند.جمله سازی در واقع مقدمه ای است برای آماده سازی دانش آموزان در درس انشا است . برای رفع مشکلات دانش آموزان در دس جمله نویسی ، ابتدا با ابزارهای مختلف مشکلات دانش آموزان در این درس مشاهده گردید سپس با تجزیه و تحلیل مشاهدات و اطلاعات گردآوری شده، دلایل این مشکل بررسی گردید. و براساس ع.لمل ایجاد کننده مشکل راهکارهایی پیشنهاد و به مرحله اجرا در آمد. در این راه با تاکید بر تدریس جذاب و تنوع در تدریس و با ساخت بازی با وسایل دور ریختنی و طراحی مسابقه با برنامه و گام به گام در مدت زمان معین پیش برده وبه نتایجی بسیار خوبی دست یافتیم و توانستیم دانش آموزان را به جمله سازی علاقمند سازیم .

کلیدواژه ها

علاقه ،دانش آموزان،تقویت ،جمله سازی،معلم ،خلاقیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.