بررسی پریفرم ها در فرآیند کشش عمیق چهار گوش ورق استنلس استیل 304 کربن پایین به وسیله شبیه سازی و مقایسه آن با نتایج تجربی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی پورکمالی انارکی

استادیاردانشکده مکانیک ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

غلامحسن پایگانه

استادیاردانشکده مکانیک ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

سارا عبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشکده مکانیک ، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران

چکیده

در فرآیند کشش عمیق و برای تولید قطعات چهار گوش با کیفیت مطلوب پارامتر های مختلفی می توانند موثر واقع گردند . به دلیل اینکه طراحی اولیه قطعه تاثیر مستقیمی بر نتیجه نهایی در فرآیند دارد ، بررسی پریفرم از اهمیت ویژه ای برخوردار است .در این مقاله با استفاده از روش المان محدود ، سه نوع پریفرم کشش عمیق چهار گوش شبیه سازی شده و شکل بهینه آن با مقایسه نتایج حاصل از تست قالب و شبیه سازی بدست می آید . نرم افزار مورد استفاده در پژوهش نرم افزار آباکوس بوده و المان های مورد استفاده در این پژوهش برای ورق المان های حجمی 4 گره و برای قالب المان های صلب با دو گره می است . نتایج حاصل از بررسی پریفرم ها نشان می دهد که پریفرم تعریف شده در منابع به دلیل کمبود ورق در گوشه ها پاسخگوی فرآیند نمی باشد . گرده بهینه شده با تغییر شکل جهت کاهش تمرکز تنش نیز دچار همین مشکل خواهد شد اما کمبود ورق در این پریفرم به مراتب کمتر از پریفرم قبلی می باشد .در نهایت پریفرمی طراحی می شود 15 میلیمتر نسبت به شعاع اولیه کمبود ورق به وجود نخواهد آمد و قطعه به شکل سالم تولید - که با اعمال افزایش شعاع در حدود 10 خواهد شد.

کلیدواژه ها

کشش عمیق، پریفرم، المان محدود، قطعات چهار گوش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.