تأثیر کاهش اندازه ذرات پودر بر پارامترهای فرآیند متالورژی پودر و استحکام کششی قطعات ساخته شده به این روش

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME12_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی دلاوری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنایع و معادن ایران، تهران، خ حافظ

عباس رهی

استادیار دانشکده مهندسی و فناوری های نوین ، دانشگاه صنایع و معادن ایران، تهران، خ حافظ

اکبر سالاروند

مربی دانشکده مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دورود، دورود، خ ۴۵ متری

چکیده

توسعه روز افزون بکارگیری قطعات آهنی ساخته شده یه روش متالورژی پودر در صنایع اتومبیل و سایر کاربردها منوط به ساختن قطعات با دانسیته بالا و بهبود خواص فیزیکی و مکانیکی می باشد. با توجه به تاثیر کاهش اندازه ذرات در بهبود خواص مکانیکی و کاهش دمای زینتر، آزمایشات بر روی پودر آهن خالص با اندازه ذرات 63،45،5 میکرون و همچنین افزودن 20 درصدی نانو پودر آهن به آهن 45 میکرون و همچنین نانو پودر آهن مورد بررسی قرار گرفته شد. قطعات در فشارهای مختلف، فشرده شده و همچنین از درصد های روانساز 0/4 و 0/6 برای مخلوط کردن با پودرها و همچنین روانسازی جداره ی قالب به عنوان روانسازی عملیات استفاده شد و از دماها و زمانهای نگهداری مختلف برای تف جوشی نمونه ها استفاده شد. بررسی ها نشان داد که با ریز شدن ذرات برای رسیدن به چگالی های خام مناسب نیاز به فشارهای بالاتری است و همچنین برای پودرهای میکرون در دماهای نسبتاً بالا و زمان های نگهداری بالا باعث افزایش خطی چگالی و استحکام قطعات می گردد. اما به نسبت کاهش اندازه ذرات دمای تف جوشی به شدت پایین آمده و همچنین جمع شدگی برای پودر های ریز نسبت به پودر درشت به طور قابل توجهی سریعتر است و به همین علت استحکام قطعات با ریز شدن اندازه ذرات روند صعودی دارد. استحکام های بالا برای پودرهای ریز و فشردن با فشارهای بالا و دماهای تف جوشی پایین روانسازی جداره ی قالب بدست آمده است. تصاویر SEM از مقاطع شکست نمونه ها کاهش تخلخل به خاطر تماس نزدیک ذرات ریزتر با یکدیگر را نشان می د هد.

کلیدواژه ها

متالورژی پودر، فشار، تف جوشی، استحکام کششی، کاهش اندازه ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.