اختلالات جنسی در مبتلایان به دیابت
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنگره سراسری خانواده و مشکلات جنسی
- کد COI اختصاصی: NCFSP02_133
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 976
نویسندگان
کارشناس ارشد آموزش مامایی- مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
کارشناس ارشد پرستاری – مربی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
چکیده
دیابت قندی یکاختلال مزمن است که به علتافزایشسطح قند خون باعثایجاد عوارضکوتاه مدت و بلند مدت میگردد و معمولاً عوارضبلند مدت آن10-5سال بعد از تشخیصبیماری در هر دو نوع دیابت ایجاد میشود عوارضمرتبط با بیماری دیابت میتواند شامل علائمی مثل پلی فاژی، پلی دیپسی، پلی اوری و یا علائم وسیعتر مثل درگیریهای عروقیو عصبی باشد یکی از عوارضبلند مدت دیابت که میتواند به طور مکرر تکرار شود عارضه عصبی استسیستم خودکار میزان وسیعی از اختلالاترا در تمامی سیستمهای بدن و از جمله سیستم ادراری- تناسلی ایجاد میکند و میتوان گفت که اختلال عملکرد جنسی به عنوان یکعارضه به طور مکرر در این بیماران ایجاد میشود. اختلالات جنسی در مردان به صورت اختلال در تولید هورمون آندروژن توتال، اختلال تحریکی و نعوظی و اختلال در ارگاسم و در زنان بهصورت کاهشمیل جنسی، کاهشلغزندگی واژن و عدم لذت از نزدیکی جنسی و اختلالات ارگاسمی دیده شده است. یکی از علل کاهش لغزندگی واژن در این زنان ازدیاد موارد عفونتهای واژینال میباشد . شیوع مشکلاتجنسی در بیماران مبتلا به دیابتبا سن، طول مدت دیابت، وجود بیماریهای مزمن، وجود عوارضمزمن دیابت و فشار خون بالا ارتباط مستقیم داشته است. علتاولیه نوروپاتی اعصابلگنی، کاهش اکسید نیتریکدر مردان میباشد که برای شروع نعوظپذیری مردانه لازم است. بنابراین انجام تستهای غربالگری مثل گرفتن تاریخچه جنسی فرد، معاینات لگنی و آنالیز اداری، میتوانند در تشخیصاختلال جنسی از بقیه علل آناتومیککمککننده باشندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دیدگاه ماماها در مراقبت اززنان باردار مبتلا به کووید - ۱۹ . مقاله کیفی با رویکرد تحلیل محتوا
- Inflammatory Biomarkers: The Hidden Triggers of Hot Flashes in Menopause
- Women’s sexual experience after hysterectomy: a qualitative study
- برر سی عوامل موثر در ایجاد انگیزه های فرزندآوری در بین زوج های دارایمشکل ناباروری و زوج های سالم (مطالعه موردی شهر شیراز)
- ارزشیابی برنامه آموزشی مهارتی پودمانی ناباروری ویژه متخصصان زنان و زایمان دربیمارستان های سطح ۲ کشور
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.