بررسی میزان رضایت و مشکلات جنسی زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر ارومیه در سال 84-83

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنگره سراسری خانواده و مشکلات جنسی
  • کد COI اختصاصی: NCFSP02_114
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهیلا ربیعی پور

معصومه ماکوئی

چکیده

انسان موجودی چند بعدی با نیازهای گوناگون است که همواره در جستجوی رفع نیازهای خویش می باشد . یکی از اجزای تشکیل دهنده نیازهای انسان ، نیاز جنسی است که دارای ابعاد زیستی ، روانی و اجتماعی می باشد .خداوند نیز در قرآن کریممی فرماید:یکی از آیات لطف و عظمت پروردگار این است که از خودتان ازواجی آفریده است تا در زندگی به آنان تکیه کنید و در میان شما و ایشان محبت و مهربانی و دوستی قرار داده است.( 1 ) سلامت جنسی هنگامی ارتقا می یابد که شخص به کارگیری یا تنزل رفتار جنسی و تولید مثل را مطابق ارزش های اجتماعی و شخصی انجام داده و از قید فشارهای روانی مانندترس خجلت یا گناه که می تواند باعث اختلال در فعالیت های جنسی باشد آزاد بوده و از سلامت فیزیو لوژیک که عملکرد ( جنسی یا تناسلی به شرط آن برقرار خواهد شد ،برخوردار باشد.( 2 عملکرد جنسی طبیعی بخشی از سلامتی زن محسوب می شود طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی ، سلامت جنسی تابعی از عوامل بدنی ، جنسی ، ذهنی و اجتماعی است که منجر به تکمیل شخصیت ، ارتباط و عشق می گردد . در زندگی زناشویی نارضایتی جنسی از معضلات و مشکلات مهم ازدواج است . متاسفانه امروزه با وجود اهمیت عملکرد جنسی در سلامت عمومی و بهداشت ، ارزیابی سلامت جنسی فراموش می شود سازمان جهانی بهداشت دریافت اطلاعات و انتخاب رابطه جنسی را چه بعنوان تولید مثل و چه لذت حق هر فرد می داند با اینکه سلامت جنسی زوجین در زندگی نقش مهمی را ایفا می کند ولی رضایت و نگرش نسبت به این مسئله مورد توجه کافی قرار نگرفته است . عدم تفاهم در امور جنسی و سرخوردگی های ناشی از آن می تواند یکی از عوامل عدم تفاهم بشمار آید و بین رابطه جنسی و رضایت از این رابطهو علاقه بین زن و شوهر رابطه مستقیم وجود دارد.( 4 ) مسائل راجع به میل جنسی و اختلال عملکرد جنسی در کل جمعیتشایع است . بررسی ها نشانگر این است که تقریبا دو سوم زنانی که مورد مصاحبه قرار گرفته بودند دارای مسائل راجع به میل جنسی خود بودند ، یک سوم زنان علاقه ای به مسائل جنسی نداشتند ، 20 % اظهار کرده بودند که امور جنسی همیشه لذت بخش نیست ، 15 % درد حین مقاربت داشتند ، تا 50 % دچار مشکل در برانگیخته شدن بودند ، 50 % با مشکل رسیدن به ارگاسم مواجه بودند و 25 % قادر به تجربه ارگاسم نبودند . ( 1 ) نحوه تفکر و احساسات و تمایل فرد به نوع خاصی از واکنشهادر برخورد با رابطه جنسی می تواند در جهت شناخت میزان رضایت زن در این روابط کمک کننده باشد . در مطالعات گذشته میزان عدم رضایت 2 % گزارش شده است . ( 2 ) اما بعضی گزارشات شیوع آن را 68 % ذکر کرده اند . ( 5 ) اولین قدم برای حل مشکل ، پاسخ به این سوال است که آیا مشکل عدم رضایت و نگرش منفی از رابطه جنسی وجود دارد یا خیر ؟ در مقام مقایسه افراد راضی و ناراضی دارای چه خصوصیات متمایز کننده ای هستند و نگرش آنها چگونه است ؟ لذا با توجه به اهمیت موضوعو عوارض شناخته شده آن و نیز تناقضات موجود به منظور تعیین میزان رضایت و مشکلات جنسی ، این تحقیق روی مراجعین به مراکز بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1384 انجام گرفت

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.