بررسی تغییرات پروفایل لیپیدی سرم خون طی دوره آبستنی و شیرواری در میش های نژاد لری -بختیاری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: MVTCONF02_351
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 73
نویسندگان
دانشجوی دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان، ایران.
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان، ایران.
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان، ایران.
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرمآباد، لرستان، ایران.
چکیده
امروزه در راستای بهبود راندمان تولید و افزایش سرعت رشد گله های گوسفند، بررسی فاکتورهای لیپیدی می تواند جهت پیشگیری از مشکلات قبل اززایمان و همچنین تشخیص اختلالات متابولیکی استفاده شود. هدف از انجام این پژوهش بررسی پروفایل لیپیدی سرم خون میش های نژاد لری -بختیاری در ماههای مختلف آبستنی و شیرواری آنها می باشد. در این پژوهش از ۷۵ راس میش نژاد لری بختیاری استفاده شد که به ۵ گروه ۱۵تایی شامل کنترل (غیرآبستن )، ثلث اول آبستنی ، ثلث دوم آبستنی ، ثلث سوم آبستنی و شیرواری تقسیم شدند. پس از خونگیری از میش های هر گروه و جداسازی سرم، با استفاده از روش آنزیمی و دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمیایی اقدام به سنجش پروفایل لیپیدی گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که میزان کلسترول به طور قابل توجهی در ثلث اول آبستنی بیشتر از سایر گروهها بجز شیرواری بود (۰۱,۰(P< ، همچنین در گروه شیرواری نیز بیشتر از ثلث دوم آبستنی و گروه غیرآبستن بود(۰۱,۰.(P< میزان تری گلیسرید در ثلث سوم آبستنی به طور معناداری بیشتر از سایر گروهها بود (۰۱,۰(P< و در گروه شیرواری اختلاف معناداری نسبت به ثلث دوم آبستنی وجود داشت (۰۵,۰.(P< سطح HDL سرم در ثلث اول آبستنی به طور قابل توجهی بیشتر از سایر گروهها بود (۰۱,۰(P< و اختلاف معناداری بین میزان آن در گروه شیرواری و غیرآبستن وجود داشت (۰۵,۰.(P< سطح LDL سرم نیز در گروههای شیرواری و ثلث سوم آبستنی به طور قابل توجهی بالاتر از سایر گروهها بود (۰۱,۰.(P< این نتایج نشاندهنده تاثیر قابل توجه فرآیندهای فیزیولوژیک آبستنی و شیرواری بر سطوح فاکتورهای لیپیدی سرم میش های نژاد لری -بختیاری می باشد.کلیدواژه ها
آبستنی ، شیرواری ، پروفایل لیپیدی ، میشمقالات مرتبط جدید
- نقش فرآوردههای دامی و مصرف گوشت آلوده در انتقال عوامل بیماری زا
- بررسی اپیدمیولوژی ،پیشگیری ،تشخیص و درمان تب دنگی -یک مطالعه مروری
- کاربرد گیاهان معطر و عصارههای آنها در آبزی پروری
- مرور جامع بر بیماری ویروسی شایع و اثر گذار، هرپس ویروس ۱ گاوی
- بررسی سمیت مکمل گیاهی (حاوی رازیانه ، آویشن ، نعناع فلفلی ، اکالیپتوس ) در مدل موش سوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.