فناوری پرورش ماهیان تراریخته در صنعت آبزی پروری
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین دامپزشکی
- کد COI اختصاصی: MVTCONF02_183
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 123
نویسندگان
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
استادیار بهداشت و کنترل کیفی مواد غذا ئی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
دانشجوی دکترای عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، ایران
چکیده
ماهی ها در برابر دستکاری های ژنتیکی به ویژه در مراحل اولیه رشد تحمل بالایی دارند . روشهای مختلفی برای درج ژن خارجی وجود دارد مانند: میکرواینجکشن ، الکتروپوریشن و انتقال ژن با واسطه اسپرم. فرآیند ایجاد ماهیان تراریخته به طور کلی شامل معرفی یک ساختار DNA حاوی ژن برای صفت (های ) مورد نظر به پیش هسته تخمک های بارور شده است . این امر با انکوباسیون in vitroیا in vivo جنین های تزریق شده و بلوغ بعدی به یک ارگانیسم تراریخته کاملا توسعه یافته انجام می شود.فناوری تولید ماهی تراریخته پتانسیل بالایی برای صنعت آبزی پروری دارد ویک فناوری قدرتمند برای تقویت ژنتیکی است . ویژگی هایی مانند: رشد سریع ، مقاومت در برابریخ زدگی و مقاومت در برابر سرما را می توان با تولید سویه هایا گونه های تراریخته در زمان بسیار کوتاهتری معرفی کرد. تراریخته عمدتا در دو نوع طبقه بندی می شود: Autotransgenesis که ژن هورمون رشد (GH) موجود در همان گونه ی ماهی است و Allotransgenesis شامل انتقال ژن از گونه های مختلف است .ماهی های تراریخته با مقاومت بالاتر در برابر بیماری و استفاده بهتر از مواد مغذی می توانند از اقوام وحشی پیشی گرفته و روابط شکارچی - شکار را تغییر دهند، و بنابراین می توانند جایگاههای اکولوژیکی جدیدی را اشغال کرده که سبب مخاطرهی جان گونه های وحشی شود. از طرفی ماهی های تراریخته می توانند پروتئین های جدیدیا اصلاح شده ای تولید کنند که اگرچه برای ماهیان خنثی یا مفید هستند، اما می توانند برای انسان سمی باشند و لازم است مطالعات بیشتری در این زمینه ها انجام گردد.کلیدواژه ها
تراریخته ، دستکاری ژنتیکی ، ماهی ، صنعت آبزی پروریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.