بررسی اثر کاربرد سمان باند شونده رزینی

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS08_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1763
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم خروشی

استادیار دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

علیرضا عابدینی

دندانپزشک دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

حذف ظاهر نازیبای آمالگام دندانی به خصوص هنگام لبخنـد زدن همـواره از خواسـته هـای ب یمـاران بـوده اسـت . امروزه با وجود کامپوزیت ها این توانایی تا حدود زیادی به دست آمده است . لیکن جهت رفع مـشکلات کـاربرد کامپوزیت های دندانی گاه لازم می شود که ترمیم های ترکیبی از دو مادۀ کامپوزیت و آمالگام انجام شود . نظر بـه این که در ترمیم های ترکیبی ریزنشت بین دو ماده از اهمیت بالایی برخوردار است، در این پژوهش اثر یک سمان چسبنده جدید به نام Rely-X ARC بر میزان ریزنشت فصل مشترک دو مادۀ مزبور بررسی گردید . بیست و چهار دندان پره مولر سالم ماگزیلا که به تازگی خارج شده بودند انتخاب شدند . دندان هـای مزبـور را بـا توجه به تراش های مزیالی و دیستالی در 4 گروه 12 تایی به صورت زیر قرار داده شد : در همه گروه ها آمالگام تـا 2 میلی متری سرویکالی حفره متراکم شد . در گروه اول بلافاصله کامپوزیت رزین قرار گرفت در گـروه دوم پـس از کاربرد سمان x ARC ـ Rely کامپوزیت رزین قرار داده و کیور گردید . در گروههای 3 و 4 ، 24 ساعت پس از متراکم کردن آمالگام، به ترتیب بدون کاربرد سمان و با کـاربرد آن کامپوزیـت رزیـن قـرارداده شـده و کیـور گردید . سپس نمونه ها برای بررسی میزان ریزنـشت بـا تکنیـک dye penetration آمـاده شـدند . نتـایج حاصـل از رتبه بندی نفوذ رنگ با آنا لیز آماری کراسکال والیز ) ) Kruskalwallis نـشان داد کـه در میـزان ریزنـشت اخـتلاف معنی داری بین گروه ها وجود ندارد . هیچ کدام از شرایط مورد آزمایش قادر نبودند به طور کامل از ریزنشت بـین دو مادۀ آمالگام و کامپوزیت جلوگیری کنند این مسئله ممکن است به عوامل مختلفی همچون نوع سـمان رزینـی به کار رفته و عدم توانایی اتصال کافی بین دو مادۀ آمالگام و کامپوزیت مربوط باشد .

کلیدواژه ها

آمالگام دندانی،کامپوزیت رزین، ریزنشت، نفوذ رنگ، سمان Relyx ARC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.