حقوق و مسئولیت های کشورها در قبال شهرهای شناور در آب های بین المللی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین در علوم انسانی، علوم تربیتی، حقوق و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: HELSCONF06_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 136
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، حقوق بین الملل، دانشگاه تهران
عضو مرکز وکلای قوه قضائیه و دانشجوی کارشناسی ارشد، حقوق بین الملل، دانشگاه تهران
چکیده
امروزه دستاورد های فناوری و از طرفی چالش های زیست محیطی، ایده شهرهای شناور در آب های بین المللی را از بالقوه به بالفعل نزدیک کرده است. با این حال این موضوع چالش های حقوقی متعددی را در عرصه حقوق بین الملل به ویژه حقوق دریاها ایجاد می کند. این پژوهش سعی می کند به بررسی ابعاد حقوقی و مسئولیت کشورها در رابطه شهرهای شناور در آب های بین المللی بپردازد. در این مطالعه پس از بررسی وضعیت حقوقی این شهرها در چارچوب کنوانسیون حقوق دریاها ۱۹۸۲، به چالش های مربوط به حاکمیت دولت ها، تابعیت افراد و حقوق شهروندی اشخاص ساکنان این شهرها پاسخ داده می شود. همچنین به دلیل ماهیت شهر های شناور حائز اهمیت است که موضوعات پیرامون زیست محیطی و مسئولیت های مرتبط با حفاظت از اکوسیستم های دریایی، مورد توجه قرار گیرد. مسائل امنیتی و دفاعی، ارتباط با کشورهای ساحلی، نحوه حل و فصل اختلافات احتمالی و جنبه های اقتصادی من جمله تنظیم فعالیت های تجاری و گمرکی از سایر ابعاد حقوقی است که در این پژوهش به آن ها اشاره شده است. در نهایت نویسیندگان با عقیده بر لزوم ایجاد تعادل بین احترام به حاکمیت کشورها، سعی می کنند با ارائه پیشنهاداتی برای حفاظت از محیط زیست و تضمین حقوق ساکنان این شهرها جهت تدوین چارچوب حقوقی جامع برای تنظیم وضعیت شهرهای شناور در آب های بین المللی گام بردارند. نتیجه این پژوهش می تواند در راستای درک بهتر از وضعیت حقوقی ناشی از این پدیده نوظهور و یافتن راه حل های مناسب در زمینه های قانون گذاری و سیاست گذاری کمک به سزایی کند.کلیدواژه ها
شهرهای شناور، حقوق بین المللی دریاها، محیط زیست دریایی، امنیت بین المللیمقالات مرتبط جدید
- انگیزههای همکاری در نهادهای انقلابی (با تاکید بر جهاد سازندگی) با رویکرد اقتصاد رفتاری
- بررسی مشارکت سیاسی زنان از منظر فقهی
- بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه پزشکی و نظام سلامت و ارائه راهکارهای مدیریت ان
- تاثیر آموزش قانون جرایم رایانه ای در مدارس بر پیشگیری کیفری از بزه دیدگی اطفال و نوجوانان در فضای مجازی
- بررسی نحوه انعقاد قراردادهای پیش فروش ساختمانی و ساز در بستر نظام حقوقی ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.