تاثیر ۶ هفته تمرین پیلاتس بر سندرم تخمدان پلی کیستیک زنان بارور
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین همایش ملی واکاوی راهکارهای افزایش جمعیت و تاثیر آن بر نسل آینده
- کد COI اختصاصی: EPGSFG01_066
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 113
نویسندگان
دانشیار فیزلوژی ورزشی، گروه علوم ورزشی، دانشگاه مراغه، مراغه، ایرا ن
چکیده
زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک یکی از شایع ترین اختلالات غدد درونریز است و شایع ترین علت ناباروری ناشی از عدم تخمک -گذاری می باشد لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر ۶ هفته تمرین پیلاتس بر سندرم تخمدان پلی کیستیک زنان بود.مواد و روشها: مطالعه حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون بود.۲۰ زن مبتلا به سندرم پلی کیستیک به طور داوطلبانه در پژوهش شرکت کردند و به صورت تصادفی به دو گروه شامل کنترل، تمرین پیلاتس تقسیم شدند. گروههای تمرینی ، تمرینات پیلاتس را به مدت ۶ هفته انجام دادند. قبل و پس از ۶ هفته مداخله سطح پلاسمایی LH,FSH, اندازهگیری شد. آنالیز داده ها با استفاده از نرم افزار spss و روش آماری تحلیل کواریانس با سطح معنی داری ۵ درصد تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: نتایج نشان داد که سطح LH، در گروه مداخله تمرین پیلاتس ، نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است ( ۰۵/۰(p< و شاخص های FSH در گروههای مداخله نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری داشته است ( ۰۵/۰.(p< در واقع یافته ها حاکی از اثر مداخلات بر شاخص های مورد بررسی است .بحث و نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که تمریناتپیلاتس می تواند اثرات مفیدی در کارکرد تخمدانها داشته باشد و به عنوان یک روش درمانی جهت بهبود وضعیت بیماران مبتلا به سندرم تخمدانپلی کیستیک پیشنهاد می شود.کلیدواژه ها
تمرینات پیلاتس ، سندرم تخمدان پلی کیستیک ، زنانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.