مروری بر عملکرد پیل های سوختی میکروبی و کاربرد آن در تصفیه فاضلاب

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCNC01_517
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7127
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قربانی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی

لاله اسماعیل پور

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی

شایان شهره

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی

شبنم لطفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی

چکیده

کمبود منابع سوخت فسیلی و اثرات پدیده گرم شدن جهانی باعث توجه به توده زیستی به عنوان یک منبع پایدار تولید انرژی شده است. ملاحظات زیست محیطی و اقتصادی استفاده وسیعتر و بهینهتر از توده زیستی برای تولید انرژی زیستی را پیشنهاد میکند. یکی از جذابترین فناوریها برای تولید زیستی انرژی، پیل سوختی میکروبیMFC)میباشد MFC ابزاری است که از توانایی فعالیت کاتابولیکی میکروارگانیسمها برای تولید الکتریسیته از مواد آلی استفاده میکند .پیل سوختی میکروبی برای حداقل چهار کاربرد مورد استفاده قرار میگیرد. این کاربردها شامل تولید الکتریسیته، تولیدهیدروژن، تصفیه پساب و بیسنسورBOD5میباشد. پیلهای سوختی میکروبی قادر هستند از خاصیت کاتابولیکی میکروبها برای تولید الکتریسیته از مواد متنوعی مانند ضایعات پیچیده آلی و توده زیستی تجدید پذیر استفاده کنند. عملکرد پیل های سوختی میکروبی بدون غشاء و بدون واسطه ،تاثیرش برای تصفیه ی فاضلاب ها با برداشت حدود 90 درصدBOD و CODثابت شده است. الکتریسیته می تواند ازMFCبدون غشاء در طول تصفیه ی فاضلاب ها بازیافت شود. افزایش در تولید جریان و ولتاژ با کاهش در فاصله ی بین الکترود ها ،کاهش محدودیت نفوذ ماده مشاهده شده است. تحت شرایط معمولی رشد هوازی، میکروبهای کموتروف ترکیبات شیمیایی را اکسید کرده و الکترون آن را به مولکولهای واسط حامل الکترون انتقال میدهند، سپس مولکولهای واسط، الکترون را به سیستم انتقال الکترون رسانده و در نهایت الکترون به دریافت کننده نهایی الکترون یعنی اکسیژن میرسد. در این تحقیق ما بر روی استفاده از پیلهای سوختی میکروبی ساخته شده و کاربرد آن در تصفیه فاضلاب تمرکز میکنیم.

کلیدواژه ها

پیل سوختی میکروبی- تصفیه ی فاضلاب- انرژی زیستی- میکروارگانیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.