حساس شدن و ترد شدن فولاد ASTM 309S مـورد استفاده در ساخت جداره محافظ کورههای بازپخت
عنوان مقاله: حساس شدن و ترد شدن فولاد ASTM 309S مـورد استفاده در ساخت جداره محافظ کورههای بازپخت
شناسه ملی مقاله: CIMS08_056
منتشر شده در هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران در سال 1383
شناسه ملی مقاله: CIMS08_056
منتشر شده در هشتمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران در سال 1383
مشخصات نویسندگان مقاله:
ابراهیم حشمت دهکردی - دانشیار مرکز تحقیقات و تولید سوخت هسته ای اصفهان شرکت توسعه صنایع انر
خلاصه مقاله:
ابراهیم حشمت دهکردی - دانشیار مرکز تحقیقات و تولید سوخت هسته ای اصفهان شرکت توسعه صنایع انر
عملیات بازپخت یکی از مراحل تولید ورق در مجتمع های تولیدی می باشد که این عملیات در کوره های بازپخت (Box Annealing) انجـــام مـــیگـــردد . پوشـــش فـــضای داخلـــی کـــوره هـــای بازپخـــت جـــداره محـــافظ (Protective Cover)خوانـده میشـود که از جـنس فــولاد ASTM 309S مـی باشـد و ورق هــای کـلاف شـده درآن بازپخت میگردند .
جداره محافظ در حین عملیات بازپخت کلاف ها (Coils) دمای بین 720 تا 920 درجه سانتیگراد را بر حسب نوع ورق تولیدی به مدت حدود 20 تا 50 ساعت برای هر سیکل عملیات حرارتی کلافها تحمل مینماید . با توجه به استفاده مکرر از این کوره ها بهتدریج این پوشش های محـافظ دچـار تـردی، تـرک خـوردگی و تغییـر شکل گردیده واز سرویس خارج می گردند و لـذا تعمیـر و جـایگزینی آن هـا لازم و ضـروری مـی باشـد . در ایـن تحقیـق روشهـای مختلف بازپخت و محیـط و شرایط مـوجود بر عملیـات حـرارتــی ورق هـای فـولادی کـلاف شده مورد مطالعه قرار گ رفته و ارتباط آن با آسیب دیدگی جداره های محافظ بررسی شـده اسـت . جهـت بررسـی نوع آسیب دیدگی و علت بوجود آمدن آن و همچنین تعمیرات احتمالی از روش های گوناگون مانند بکـارگیری
میکروسکوپ نوری، میکروسکوپ الکترونـی (SEM) ، آنـالیز EDX و روش هـای سـختی سـنجی، جوشـکاری و رادیوگرافی استفاده گردید و به این ترتیب علت حساسیت، تردی و تـرک خـوردگی ایـن نـوع جـداره هـا تعیـین گردیده و سپس تعمیر و جایگزینی آنها نیز بررسی شد .
کلمات کلیدی: ترک خوردگی، حساس شدن فولاد، فولاد ASTM 309S ، اسید شوئی
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/21218/