پهنه بندی نیترات آب های زیرزمینی منطقه غرب اصفهان با استفاده از روش IDW
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی راهبردهای مهندسی و مدیریتی در سامانه های آبی
- کد COI اختصاصی: EMSWS01_040
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 118
نویسندگان
مرکز تحقیقات پسماند و پساب، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران
مرکز تحقیقات پسماند و پساب، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان) ،اصفهان، ایران
چکیده
آب منبع مهمی برای زندگی است و در مناطق خشک و نیمه خشک ایران مانند اصفهان، مشکلات آلودگی آب در حال تبدیل شدن به بزرگ ترین مشکل و نیاز به توجه بیشتر ملی و بین المللی است. بنابراین، ارزیابی آب های زیرزمینی در مناطق خشک که در آن کمبود آب نسبتا متداول است، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش داده های مربوط به غلظت نیترات حاصل از نمونه برداری طی دو فصل تابستان و زمستان از ۵۴ حلقه چاه در چهار منطقه واقع در غرب اصفهان تهیه گردید. و از روش وزن دهی معکوس فاصله برای درون یابی غلظت نیترات با استفاده از روش IDW در محیط GIS استفاده شد. بر اساس نتایج غلظت آلاینده ها در ۳ کاربری مسکونی ،کشاورزی، باغات در فصل خشک و تر بیشترین غلظت نیترات مربوط به اراضی کشاورزی با ۳۸ میلی گرم بر لیتر در فصل تر و کم ترین غلظت مربوط به باغات با ۲۴ میلی گرم در لیتر در فصل خشک بوده است. از جمله دلایل بالا بودن غلظت نیترات در برخی از نمونه های آب های زیرزمینی منطقه مورد پژوهش، کاربرد بیش از اندازه کودهای نیتروژنی و ورود فاضلاب شهری به آب های زیرزمینی است.کلیدواژه ها
آب زیرزمینی، نیترات، وزن دهی معکوس فاصلهمقالات مرتبط جدید
- حفاظت از هامون ها با اجرای طرح جامع توسعه منطقه ای مرحله بندی شده و فرامرزی در منطقه سیستان ایران و نیمروز افغانستان (زابل - زرنج)
- اثر تغییر اقلیم بر دما و بارش افغانستان بر اساس برونداد مدلهای CMIP۶
- صلح آبی کلید سناریو همه برنده ایران، پاکستان و افغانستان
- ارزیابی روند تغییرات متغیرهای هواشناسی در حوضه آبریز باالدست رودخانه فرامرزی هیرمند
- وضعیت موجود، اقدامات و اثربخشی آنها در مدیریت و مقابله با پدیده گردوغبار در منطقه سیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.