روش های نوین اندازه گیری رادیم و رادن در آب با خورش شیمیایی یا الکتروشیمیایی آشکارسازی های پلیمری حالت جامد

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: NCNC01_343
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سهرابی

دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

فاطمه خدادادی

دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

رادیم ) 226Ra ( و گاز رادن ) 222Rn ( و دختران آن ) 214Po,218Po ( مواد پرتوزای طبیعی هستند که در صورتیکه بیشتراز حد پرتوزایی خود در هوا باشند و در آب حل شوند می توانند برای سلامت انسان مخاطره آمیز باشند. از این روآشکارسازی این مواد پرتوزا در محیط های زیست پیرامون انسان از جمله هوا و آب بسیار نیاز است و تحقیقات گسترده ای در زمینه آشکارسازی گاز رادن و رادیم در هوا و آب از طریق آشکارسازهای غیر فعال ) passive ( مانند آشکارسازهایخورشی شیمیایی و الکترو شیمیایی حالت جامد و آشکارسازهای فعال) active ( ازجمله شمارشگرسوسوزن مایع ) Liquid scintillation counter ( صورت پذیرفته است. در سالهای اخیر، استفاده از آشکارسازهای پلیمری خورشی شیمیایی و یا الکترو شیمیایی حالت جامد برای آشکارسازی ذرات آلفا درهوا و آب به دلیل توانایی جذب بالای گازهای بی اثر آنها ازجمله رادن رشد بسیاری داشته است. در این مقاله بخشی از این پژوهش ها که در راستای ابداع و بهینه سازی روشهای آشکارسازی گاز رادن و رادیم در آب با این پلیمرها بویژه در ایران انجام پذیرفته است ذکر شده و داده های بدست آمده در این پژوهش ها با استفاده از آشکارسازهای پلیمری حالت جامدو ... ارائه می گردد ، با عنایت به پایین بودنمقدارگاز رادن و رادیم در آب معمولی، آشکارسازهایی با حساسیت بالا مورد نیاز است، در این راستا آشکارسازهای پلیمری حالت جامد بویژه پلی کربنات با خورش الکترو شیمی ابداعی در این پژوهش هاحساسیت بسیار بالا و ویژگیهای مطلوبی را از خودشان نشان داده اندکه در این مقاله مورد بررسی دقیق قرار خواهند گرفت.

کلیدواژه ها

آشکارسازهای پلیمری حالت جامد ، خورش شیمیایی و الکترو شیمی ، رادن ، رادیم ، آب ، روشهای جدید ، حساسیت بالا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.