بررسی اثر نسبت مواد اولیه بر ریزساختار هیدروکسیدهای دولایه سنتز به روش گرمابی
- سال انتشار: 1403
- محل انتشار: چهاردهمین کنگره دوسالانه سرامیک ایران و چهارمین کنفرانس بین المللی سرامیک ایران
- کد COI اختصاصی: ICC14_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 157
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گرایش شناسایی و انتخاب مواد مهندسی دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران
مشاور ارشد تحقیق و توسعه گسترش فناوری خوارزمی
چکیده
افزایش بی رویه مصرف سوخت های فسیلی و چالش های زیست محیطی جهان را به سمت بهره برداری از انرژی های تجدیدپذیر سوق داده است. یکی از سوخت های تجدیدپذیر و سازگار با محیط زیست هیدروژن است که یکی از روشهای تولید هیدروژن، فرآیند شکافت آب است. به منظور کاهش پتانسیل اضافی باید از الکتروکاتالیست های مناسب با راندمان بالا استفاده کرد که یکی از این گزینه ها هیدروکسیدهای دولایه است. یکی از روش های سنتز هیدروکسید های دولایه، روش گرمابی است که در این پژوهش هیدروکسیدهای دولایه آهن-نیکل سنتز شد. نمک های فلزی FeوNi هیدروکسیدهای دولایه با نسبت های ۱:۱،۱:۴و۱:۱۰ و اوره در ۳۰ میلی لیتر آب و به مدت ۱۲ساعت در دمای ۱۲۵ درجه سانتی گراد تحت عملیات حرارتی قرار گرفت و سپس شست وشو داده شد. در ادامه به مدت سه ساعت در دمای۷۰درجه سانتی گراد درون آون خلاء قرار گرفت تا بقایای آب خارج شود و بررسی فازی با آنالیز پراش پرتو ایکس و بررسی ریزساختاری با میکروسکوپ الکترونی روبشی انجام شد. نتایج حاصل از الگوی پراش پرتو ایکس نشان می دهد نمونه با نیکل به آهن ۱:۱ بلورینگی بهتری نسبت به نمونه های دیگر دارد. با توجه به تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، ساختار هیدروکسیدهای دولایه ورقه ای و گل مانند است که این ساختار می تواند به عنوان سایت های فعال در کاربردهای الکتروکاتالیستی به کاررود.کلیدواژه ها
گرمابی، هیدروکسیدهای دولایه، آهن، نیکلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.